Beloften in blessuretijd onderuit tegen Jong FC Twente

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een ongelukkige nederlaag geleden tegen Jong FC Twente. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst kwam op Woudestein tot tweemaal toe terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk door een tegendoelpunt in blessuretijd met 2-3. De doelpunten van Jong Feyenoord/Excelsior kwamen op naam van John Goossens en Mitchell Te Vrede.

Hoewel er vanwege de interlandperiode een flink aantal Feyenoorders afwezig was, kon Van Bronckhorst beschikken over in totaal tien spelers van de A-selectie. Zij maakten allen deel uit van de basisopstelling van het beloftenelftal, aangevuld met Excelsior-speler Marley Berkvens. Hij was het die halverwege de eerste helft een van de diverse goede mogelijkheden kreeg om de score te openen, maar de middenvelder zag zijn inzet richting de rechterbovenhoek op fraaie wijze gered worden door Jong FC Twente-doelman Daniel Fernandes.

Mede door de soepel lopende opbouw van Ruud Vormer en Terence Kongolo, die samen het centrale verdedigingsduo van de ploeg vormden, was het veldspel van Jong Feyenoord/Excelsior goed verzorgd.
Maar doordat onder meer Anass Achahbar en Guyon Fernandez het vizier niet op scherp hadden staan, kwam het grote overwicht dat Jong Feyenoord/Excelsior met name in het eerste half uur van het duel had niet tot uiting in de score.

Terwijl doelman Fernandes aan de ene kant meer dan eens moest optreden om een voorsprong te voorkomen, werd Kostas Lamprou aan de overkant amper op proef gesteld. Toch was hij het die de bal na ruim een half uur uit het net moest halen, toen Jong FC Twente via Edwin Gyasi uit de eerste de beste kans die het kreeg toesloeg. De middenvelder brak middels een knappe actie door aan de linkerkant van het strafschopgebied en verschalkte de Griekse doelman met een laag schot in de korte hoek: 0-1.

Lang konden de bezoekers uit Enschede niet genieten van de op dat moment onverdiende voorsprong, aangezien Jong Feyenoord/Excelsior al enkele minuten later orde op zaken stelde. Vormer schoof van achteruit goed door en stoomde op richting het vijandelijke strafschopgebied, om daar met een slimme pass Goossens vrij voor Fernandes te zetten. De middenvelder zette goed door en prikte de bal in de linkerhoek.

Hoewel de gelijkmaker loon naar werken betekende voor Jong Feyenoord/Excelsior, raakte de ploeg de grip op het duel meer en meer kwijt. Dat bleek met name tijdens de openingsfase van de tweede helft. Na slordig balverlies van de thuisploeg op het middenveld werd spits Felitciano Zschusschen gelanceerd. Na een feilloze aanname uit de lucht plaatste hij de bal van buiten het strafschopgebied met een fraaie boog over Lamprou, waarmee hij zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht.

De 1-2 betekende een flinke tegenvaller voor het elftal van Van Bronckhorst, dat daarmee opnieuw in de achtervolging moest. Het team trok daarop met de beste bedoelingen naar voren, maar mocht Lamprou ruim een kwartier voor tijd dankbaar zijn met zijn redding op een inzet van Zschusschen. De spits vond de doelman op zijn weg toen hij de bal in het strafschopgebied op gelukkige wijze voor zijn voeten kreeg en direct uithaalde.

Jong Feyenoord/Excelsior leek in de slotfase van de wedstrijd geen vuist meer te kunnen maken, maar kwam enkele minuten voor tijd toch op gelijke hoogte. Te Vrede tikte een scherp indraaide vrije trap van Goossens van dichtbij achter Fernandes, waarmee hij een punt leek te redden voor zijn ploeg. Het was echter Jong FC Twente dat er alsnog met de winst vandoor ging, toen Zschusschen in blessuretijd met een kiezelhard afstandsschot de winnende treffer maakte en de thuisploeg daarmee een ongelukkige nederlaag bezorgde.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Twente 2-3