Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord krijgt blindentribune

In navolging van een aantal andere Nederlandse clubs introduceert Feyenoord een speciale tribune voor mensen met een visuele beperking. Bij de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op zondag 21 april aanstaande kan hier voor het eerst gebruik van worden gemaakt. De blindentribune bij Feyenoord wordt onder andere mogelijk gemaakt via de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord dat wordt ingezet ten behoeve van de sociaal maatschappelijke activiteiten van de club.

Bezoekers van de blindentribune kunnen via speciale ontvangstapparatuur een apart wedstrijdcommentaar ontvangen. Dit wedstrijdcommentaar is gedetailleerder dan een regulier radioverslag. De verslaggeving zal verzorgd worden door RTV Rijnmond, dat hiervoor aankomend sportverslaggevers gaat werven. De blindentribune bij Feyenoord vormt voor RTV Rijnmond derhalve een opleidingsplek voor toekomstige collega’s.

Feyenoord en RTV Rijnmond werken ten behoeve van de blindentribune ook samen met  Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. De locatie Revalidatie & Advies in Rotterdam is nauw betrokken bij de totstandkoming en heeft Feyenoord hierover geadviseerd. Visio juicht de blindentribune toe,want met elkaar sport beleven in een stadion betekent voor iemand met een visuele beperking bijvoorbeeld: participatie aan het dagelijks leven, mobiliteit en gezelligheid.

De speciale tribune zal voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op feestelijke wijze worden geopend. Dat gebeurt onder meer via een bijzondere bijeenkomst in het Feyenoord Museum. Cabaretier Vincent Bijlo, zelf blind en fanatiek Feyenoord-supporter, zal bij de opening aanwezig zijn en ook zelf op de tribune plaatsnemen.

Een kaart voor de blindentribune, die zich bevindt op vak M, kost € 47,50. Dat is een prijs voor twee personen, dus inclusief een begeleider. Aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Seizoenkaarthouders van Feyenoord hebben voorrang. Indien zij in het bezit zijn van een seizoenkaart voor een ander vak kan deze eenmalig of voor het restant van dit seizoen worden omgezet.

Supporters met een visuele beperking die van de nieuwe blindentribune gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via Feyenoord Service en Tickets op nummer 0900-1908 (€ 0,15 p/m).