Boëtius en Leerdam naar winst met Jong Oranje

Jean-Paul Boëtius en Kelvin Leerdam hebben donderdagavond de oefeninterland met Jong Oranje tegen Jong Israël met 1-2 gewonnen. Beide Feyenoorders begonnen in de basis. Leerdam werd bij rust vervangen door oud-Feyenoorder Jeffrey Bruma, Boëtius stond zijn plek een kwartier voor tijd af aan Yanic Wildschut. Jong Oranje kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een rake kopbal van Bram Nuytinck uit een hoekschop. De thuisploeg maakte na een half uur spelen gelijk, maar Jong Oranje greep in de tweede helft alsnog de winst dankzij een benutte strafschop van Luuk de Jong.
Boy de Jong en Terence Kongolo begonnen donderdag in de basis bij Oranje onder 19, dat met 6-0 te sterk was voor de leeftijdsgenoten uit Tjechië. In Werkendam werden de doelpunten gemaakt door Memphis Depay (2x), Karim Rekik, Nathan Ake, Arjen Hagenauw en Kyle Ebecilio.