Oranje met vier Feyenoorders naar belangrijke zege op Roemenië

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt op Roemenië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won in de Amsterdam Arena met 4-0, waarmee het een grote stap zette naar het WK in Brazilië van 2014. Van Gaal deed tijdens het WK-kwalificatieduel een beroep op vier Feyenoorders. Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi speelden in de achterhoede van Oranje de volledige wedstrijd, terwijl Jordy Clasie ruim tien minuten voor tijd als invaller in het veld kwam als vervanger van Rafael van der Vaart.
Diezelfde Van der Vaart had al vroeg in de wedstrijd de score geopend, door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de hoek te schuiven. In de tweede helft liep het Nederlands elftal door een fraaie kopbal en een benutte strafschop van oud-Feyenoorder Robin van Persie uit naar een 3-0 voorsprong, waarna Jeremain Lens de eindstand kort voor tijd op 4-0 bepaalde.