Fanshop
Fanshop

Succesvol project Feyenoord Jobscorer krijgt vervolg

Het project Feyenoord Jobscorer, dat voortkomt uit de samenwerking tussen Feyenoord en het UWV, krijgt komend jaar een vervolg. Algemeen directeur Eric Gudde en regiomanager Marco van Putten zetten donderdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Kuip namens beide partijen hun handtekening onder de overeenkomst, waarmee de samenwerking met een jaar werd verlengd.
Gudde blikte tijdens de bijeenkomst in de Hospitalitylounge van vak KK tevreden terug op het eerste jaar van het project. ‘De werkzaamheden van de deelnemers aan het project in en rondom het stadion worden zeer gewaardeerd’, sprak hij. ‘Anderzijds helpt het de jongeren in het opdoen van werkervaring en krijgen ze door het project structuur in hun leven.’Het project Jobscorer, waarmee jongeren met een Wa-jong uitkering de kans krijgen om werkervaring op te doen binnen de organisatie van Feyenoord en De Kuip, ging een jaar geleden met elf kandidaten van start. Daarvan zijn er inmiddels zes doorgestroomd naar de arbeidsmarkt. Enkelen van hen hebben zelfs al een contract verdiend bij een bedrijf. ‘Dat is een mooi resultaat en dat tekent het succes van het project’, zei Gudde. ‘We zijn dan ook ontzettend blij dat we de samenwerking met het UWV met een jaar hebben verlengd. Daarnaast zijn we de werkgevers, onder meer van bedrijven die zijn aangesloten bij de Feyenoord Business Club, dankbaar voor de plek die zij binnen hun organisatie beschikbaar stellen.’‘Evenals een jaar geleden, toen het project van start ging, sta ik hier zo trots als een pauw’, zei Van Putten, nadat de handtekeningen om de overeenkomst officieel te bekrachtigen waren gezet. Volgens de regiomanager van het UWV heeft de organisatie van Feyenoord veel te bieden. ‘Elke Jobscorer heeft hier tijdens afgelopen jaar veel geleerd, zowel qua werkzaamheden als qua regels en afspraken. Ik wil Feyenoord dan ook complimenteren met hun betrokkenheid en inzet bij dit project.’

De aanwezige Jobscorers hoorden de woorden in het bijzijn van diverse familieleden met zichtbare trots aan, waarna zij zelf ook nog even in het zonnetje werden gezet. Allereerst kregen de zes kandidaten die het project succesvol ten einde hebben gebracht een bos bloemen en een certificaat uitgereikt. Ook voor vijf huidige deelnemers die de komende periode een nieuwe fase van het project ingaan was een certificaat weggelegd, met daarop onder meer de handtekening van trainer Ronald Koeman.

Zij vormden daarmee het ideale voorbeeld voor de drie nieuwe kandidaten van het project, die als afsluiting van het officiële gedeelte van de middag werden voorgesteld aan de aanwezigen. Het drietal gaat tijdens komende periode van start met de eerste fase van het traject en nam daarvoor dankbaar de succeswensen van Gudde en Van Putten in ontvangst.Een reportage over de bijeenkomst waar de samenwerking officieel werd verlengd is vrijdagavond te zien in Feyenoord TV. Het clubprogramma wordt om 19.20 uur uitgezonden op Eredivisie Live.

Feyenoord Jobscorer is één van de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.