Fanshop
Fanshop

Feyenoord A1 nadert koppositie na winst op FC Utrecht

Feyenoord A1 heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van FC Utrecht, waardoor de titelkansen in leven blijven voor de ploeg van trainer Damiën Hertog. Ook Feyenoord B1 speelde tegen FC Utrecht. In Utrecht wonnen de Rotterdammers met 1-2. De overige jeugdteams van Feyenoord hadden zaterdag geen programma.
A1 NEEMT PAS NA RUST AFSTAND VAN FC UTRECHT
 
Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 gewonnen. Vincent Janssen en Wessel Dammers (2x) waren de doelpuntenmakers voor de Rotterdammers. Door de overwinning en dankzij puntenverlies voor concurrent Vitesse klimt Feyenoord naar de tweede plaats in de Eredivisie voor A-junioren. De achterstand van Feyenoord op koploper PSV bedraagt drie punten, maar A1 speelde één duel minder dan de huidige koploper uit Eindhoven.
 
Trainer Damiën Hertog sprak van een gelijk opgaande wedstrijd op Varkenoord. ‘Wij speelden rommelig in balbezit, maar beide ploegen leverden enorm veel strijd. Dat kwam het echter voetbal niet ten goede’, zei de trainer, die Vincent Janssen na een half uur spelen de openingstreffer zag maken.
 
Na rust (1-1) kwam Feyenoord beter uit de kleedkamer. ‘In het eerste kwartier na rust speelden we erg goed’, zei Hertog. In die fase besliste A1 ook de wedstrijd door twee doelpunten van Wessel Dammers. De spits kon twee doelpunten maken na goed voorbereidend werk van rechtsbuiten Rick Karsdorp, die Dammers twee keer alleen voor de keeper wist te zetten.
 
‘We moeten nog één duel inhalen’, keek Hertog vooruit op de titelrace. ‘En qua verliespunten staan we gelijk met PSV. Alles is dus nog mogelijk, zoals ze dat in het voetbal vaak zeggen.’ Volgende week woensdag speelt Feyenoord een uitwedstrijd tegen FC Twente. Op zaterdag wacht de confrontatie met Vitesse A1. 
 
Feyenoord A1 – FC Utrecht A1 3-1
29’ 1-0 Vincent Janssen
37’ 1-1
56’ 2-1 Wessel Dammers
70’ 3-1 Wessel Dammers
 
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Dercks (35’ Thong), Knoester (80’ Maatsen), Sleegers (75’ Gomez Nieto); Karsdorp, Dammers en Janssen (82’ Albertus).
 
FEYENOORD B1 IN MATIG DUEL LANGS FC UTRECHT
 
Feyenoord B1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-2 gewonnen. Trainer Cor Adriaanse zag zijn ploeg slordig voetballen, maar wel de punten mee naar Rotterdam nemen. ‘Ik kan vandaag alleen tevreden zijn over het resultaat’, zei hij.
 
Feyenoord hanteerde vanaf het begin vaak de lange bal en maakte in balbezit veelal de verkeerde keuzes. ‘En dan wordt het voetballend heel erg moeilijk. Maar we hebben ondanks het slechte spel vrijwel niets weggegeven, want FC Utrecht was nog minder dan wij’, zei Adriaanse, die zijn ploeg door een doelpunt van Marlon Slabbekoorn met een 0-1 voorsprong de rust zag halen.
 
‘Na rust hadden we meer balbezit, maar bleven we de verkeerde keuzes maken’, ging de trainer verder. Marlon Slabbekoorn besliste uiteindelijk vlak voor tijd het duel door op aangeven van Bram van Eijk de 0-2 achter de Utrecht-doelman te schieten. Adriaanse: ‘We kregen nog kansen genoeg om een derde treffer te maken, maar overtalsituaties speelden we veel te slordig uit. Over het voetbal ben ik vandaag dus niet tevreden.’
 
Een verklaring had Adriaanse niet voor de offday van zijn ploeg. ‘Ik vind het te gemakkelijk om het slechte spel op de interlands van de afgelopen tijd af te schuiven. De jongens hebben twee dagen rust gekregen. Dat vind ik dus een te gemakkelijk excuus.’ Volgende week zaterdag speelt B1 de thuiswedstrijd tegen Almere City FC.
 
FC Utrecht B1 – Feyenoord B1 1-2
Scoreverloop:
18’ 0-1 Marlon Slabbekoorn
75’ 0-2 Marlon Slabbekoorn
80’ 1-2
 
Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; El Baad, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Idrissi (59’ Manusama), Van der Struis en Van Eijk.