Koeman realistisch: ‘Verdiend verloren’

Al vanaf de eerste minuut van de wedstrijd merkte Ronald Koeman zaterdagavond dat Feyenoord niet in de wedstrijd zat tegen sc Heerenveen. Zijn ploeg durfde in het Abe Lenstra Stadion te weinig vooruit te voetballen en speelde de bal veelvuldig terug op doelman Erwin Mulder. ‘Als je op die manier speelt, wordt het heel moeilijk tegen een ploeg als Heerenveen’, zei Koeman na afloop. ‘We hebben uiteindelijk verdiend verloren. Er waren te weinig spelers die meer persoonlijke duels wonnen dan verloren. Heerenveen was de betere ploeg vandaag.’
Desondanks was er op de bank van Feyenoord tot kort voor tijd hoop op een goed resultaat. Heerenveen liet vroeg in de tweede helft verschillende grote kansen liggen, waardoor Feyenoord uitzicht hield op tenminste een punt. ‘Op de bank zeiden we tegen elkaar: wie weet maken we nog 0-1, al was dat uiteindelijk niet terecht geweest’, vertelde Koeman.

Ondanks de nederlaag denkt Koeman niet dat Feyenoord definitief afhaakt in de titelrace. ‘Wel doen we een stap terug. Maar laten we eerst afwachten wat morgen de andere ploegen doen. Wij staan nu op een positie waar we aan het begin van dit seizoen hoopten te staan. Desondanks ben ik nu vooral teleurgesteld dat we vandaag onszelf niet waren.’

Naast de nederlaag kreeg Feyenoord zaterdag nog een domper te verwerken, in de vorm van een blessure voor Lex Immers. De middenvelder moest in de eerste helft per brancard van het veld na een schop tegen zijn onderbeen. Koeman: ‘We moeten afwachten hoe ernstig zijn blessure is.’

Voor de komende thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo kan Koeman in ieder geval geen beroep doen op Jordy Clasie. De middenvelder is geschorst nadat hij tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.