Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord ontwikkelt talent in de wijk

Feyenoord gaat op vrijdag 12 april in Overschie van start met Feyenoord Talenttraining in de Wijk. Via trainingen die vijf weken lang op vrijdag worden gegeven, krijgen in totaal zestien kinderen de kans om onder leiding van Feyenoord op hun eigen veldje in de wijk te trainen. Deze trainingen staan onder leiding van oud-Feyenoorder Ulrich van Gobbel. Feyenoord Talenttraining in de Wijk is onderdeel van het project Scoren in Noord en zal deze maand ook nog van start gaan binnen Scoren op Zuid.
De zestien kinderen die mogen deelnemen aan de trainingen zijn geselecteerd binnen verschillende activiteiten die Feyenoord en Feyenoords Amateurpartner HWD Overschie de afgelopen periode in de wijk hebben georganiseerd. Al deze kinderen hebben inmiddels een contractje mee naar huis gekregen, waarin staat dat ze beloven dat ze aan alle vijf de talenttrainingen deel zullen nemen, hun best doen en zullen samenwerken met de andere kinderen.

Twee kinderen die tijdens de Talenttraining in de Wijk positief opvallen – niet alleen op het gebied van voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege hun houding en gedrag – worden door Feyenoord uitgenodigd om deel te nemen aan tien Talenttrainingen van Feyenoord Soccer Schools op Varkenoord. Deelnemers ontvangen hierbij ook een Feyenoord Soccer Schools trainingskledingpakket.

Met de Feyenoord Talenttraining in de Wijk wil Feyenoord het sporten in de wijk stimuleren en een bijdrage leveren aan talentontwikkeling. Scoren in Noord is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.