Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vizier op VVV na pas op de plaats in Heerenveen

Na het voor Feyenoord teleurstellend verlopen Paasweekend heeft een uitgedunde selectie dinsdagochtend een training afgewerkt. Een deel van de spelersgroep ontbrak vanwege de wedstrijd die Jong Feyenoord/Excelsior dinsdagavond in de beloftencompetitie afwerkt tegen Jong PSV. Afgezien van Lex Immers, die een enkelblessure opliep in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, kwamen alle basisspelers van het duel van afgelopen zaterdag in actie op het zonnige Varkenoord.
De 2-0 nederlaag in Friesland dateert alweer van drie dagen geleden, maar de teleurstelling was ook dinsdag nog van de gezichten van de spelers en de aanwezige toeschouwers langs het veld af te lezen. Hoewel er tijdens de resterende zes speelrondes nog van alles mogelijk is in de eredivisie, bewees Feyenoord zichzelf een slechte dienst met de misstap. De ploeg van trainer Ronald Koeman zakte tijdens de afgelopen speelronde af naar de vierde plaats op de ranglijst en zag bovendien de achterstand op de koppositie oplopen tot vier punten, waardoor het de komende weken in de achtervolging moet.De kater kan aankomende vrijdag voor een deel worden weggespoeld, als Feyenoord in De Kuip VVV-Venlo ontvangt. Ook die avond kan de ploeg weer rekenen op de massale steun van het legioen, aangezien het duel al enige tijd volledig uitverkocht is.

Met een uitgebreide pass- en trapoefening over een half veld werd dinsdag toegewerkt naar het duel met de huidige nummer zeventien van de ranglijst. Koeman en assistent-trainer Jean-Paul van Gastel legden het spel veelvuldig stil om aanwijzingen te geven en individuele gesprekken te voeren met spelers. Jordy Clasie, Ruben Schaken, Guyon Fernandez en Ronald Graafland werkten op het naastgelegen veld een individueel programma af.

In aanloop naar de wedstrijd tegen de Limburgers traint Feyenoord alleen woensdagochtend om 10.30 uur nog openbaar. De training van donderdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor publiek en pers. Feyenoord – VVV-Venlo wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld in De Kuip.