Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord A1 gedeeld koploper na zege op FC Twente

Feyenoord A1 heeft woensdagavond met 0-2 gewonnen van FC Twente. Door de overwinning komt A1 in punten gelijk met koploper PSV. Ook Feyenoord C2 speelde tegen FC Twente en knokte zich van een 3-0 achterstand terug naar een gelijkspel: 3-3.
GEHAVEND A1 TE STERK VOOR FC TWENTE
 
Feyenoord A1 heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met 0-2 gewonnen. Door de zege in het inhaalduel komt A1 op gelijke hoogte met PSV, koploper in de Eredivisie voor A-junioren.
 
‘Ik vond dat mijn spelers met veel beleving speelde en bereid waren met én voor elkaar te werken om een goed resultaat te behalen’, zei trainer Damiën Hertog na afloop. ‘Dan heb ik geen reden om ontevreden te zijn. In de eerste helft controleerden we het duel en speelden we goed. Alleen het maken van doelpunten ontbrak voor rust.’
 
Na de pauze beleefde Feyenoord een lastige fase. Hertog: ‘FC Twente zette ons in die fase onder druk en daar hadden we het lastig mee, maar dat kan altijd een keer gebeuren tijdens een wedstrijd.’ Een hoekschop bracht na een uur spelen uitkomst; verdediger Sven van Beek opende de score. ‘Die goal gaf ons energie en vertrouwen om de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen.’
 
Vijf minuten voor tijd besliste de ingevallen Junior Albertus de wedstrijd in Rotterdams voordeel door uit een goedlopende aanval vakkundig achter de FC Twente-doelman te schieten.
 
Trainer Hertog kon tegen de Tukkers niet over een geheel fitte selectie beschikken omdat Kevin Dercks en Joey Sleegers met blessures kampen en Cas Knoester ziek was. ‘Als je dan verdiend van FC Twente wint, vind ik dat je het als ploeg goed doet’, zei hij. Feyenoord is door de overwinning medekoploper geworden in de Eredivisie voor A-junioren.
 
FC Twente A1 – Feyenoord A1
Scoreverloop:
62’ 0-1 Sven van Beek
85’ 0-2 Junior Albertus
 
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Thong, Gomez Nieto (82’ Hardeveld), Karsdorp; Maatsen (87’ Driebergen), Janssen (88’ Robinson) en Dammers (80’ Albertus).
 
FEYENOORD C2 HERSTELT ZICH KNAP NA ACHTERSTAND
 
Feyenoord C2 heeft zich woensdagmiddag tegen FC Twente uit een uitzichtloze positie terug geknokt naar een 3-3 gelijkspel. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde een slechte eerste helft, maar kwam na de pauze alsnog op gelijke hoogte. ‘Met een beetje meer geluk hadden we zelfs nog kunnen winnen’, zei Kurvers.
 
‘In de eerste helft was ons spel heel slecht. Echt beschamend en Feyenoord onwaardig’, was Kurvers teleurgesteld over het begin van zijn ploeg. ‘Je mag best slecht spelen. Maar de basis, de benadering van een wedstrijd, moet altijd goed zijn. Hoe wij in de eerste helft speelden was vreselijk. En dat heb ik de jongens in de rust ook laten weten.’ 
 
De trainer wisselde in de pauze maar liefst vier spelers en zag de tweede helft een totaal ander Feyenoord het veld op stappen. Kurvers: ‘Over de tweede helft kan ik erg tevreden zijn. Want we hadden het initiatief en knokten ons terug. We hadden zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. ’
 
De ingevallen spits Boyd Reith zette Feyenoord tien minuten na rust op het juiste spoor door een voorzet van Tahith Chong tegendraads binnen te koppen. Via doelpunten van Jordy Wehrmann en Noa Lang kwam Feyenoord terug tot 3-3.
 
Kurvers: ‘De wedstrijd had duidelijk twee gezichten. De eerste helft was bar slecht, na rust heb ik een goed spelend Feyenoord gezien. Ik ben blij dat we de wedstrijd met een goed gevoel konden afsluiten. Dat nemen we mee naar zaterdag, maar de eerste helft mogen we ook niet vergeten.’
 
FC Twente C2 – Feyenoord C2 3-3
Scoreverloop:
6’ 1-0
14’ 2-0
30’ 3-0
47’ 3-1 Boyd Reith
65’ 3-2 Jordy Wehrmann
66’ 3-3 Noa Lang
 
Opstelling Feyenoord C2: Evora; Luijkx (36’ Van Hagen), Sonneveld, Van Eijck, Van den Ende (36’ Malacia); Wehrmann, Van Wetten (36’ Van Mullem), Kubilinskas (36’ Lang); Bibuljica (40’ Reith), Vente en Chong.