Nederlaag Feyenoord A1 tegen concurrent Vitesse

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen concurrent Vitesse/AGOVV met 2-1 verloren. Ook A2 speelde een uitwedstrijd, tegen FC Den Bosch werd het 1-1. Op Varkenoord versloeg Feyenoord B1 Almere City met ruime cijfers (5-1) en B2 won in Arnhem van Vitesse/AGOVV met 1-3. In de halve finale van het bekertoernooi speelde Feyenoord C1 zaterdag tegen PSV C1 met 1-1 gelijk en moesten in de strafschoppenserie hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren. Feyenoord C2 won thuis met 2-0 van NAC.
DOELPUNT DAMMERS KOMT TE LAAT VOOR A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag in Arnhem met 2-1 van Vitesse/AGOVV verloren. Een teleurstellend resultaat voor trainer Damiën Hertog, die zijn ploeg in de tweede helft erg goed zag spelen. Maar de aansluitingstreffer van Wessel Dammers kwam te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

‘We begonnen goed aan de wedstrijd, maar Vitesse nam het initiatief langzaam over’, zei Hertog. ‘Wij hadden erg veel moeite met de vele positiewisselingen bij Vitesse en waren niet zuiver in balbezit. En halverwege de eerste helft kwamen zij ook verdiend op voorsprong.’

Na rust zag de trainer een Feyenoord dat de wedstrijd controleerde. ‘Dat vind ik erg knap van de jongens, want ook toen we na een uur spelen de 2-0 tegen kregen zijn we goed blijven voetballen. We hebben ons echt terug in de wedstrijd geknokt. Dat dat geen punten oplevert is jammer, want we verdienden het niet vandaag te verliezen.’

A1 speelde zaterdag de derde wedstrijd in een week tijd, doordat de ploeg midweeks een wedstrijd moest inhalen. ‘Dat is geen excuus voor deze nederlaag, maar wel een feit. Drie wedstrijden in zeven dagen ga je een keer voelen in je benen.’

Wessel Dammers schoot vijf minuten voor tijd nog wel de 2-1 achter de Vitesse doelman. Hertog: ‘Dat doelpunt kwam net iets te laat om nog aanspraak te maken op een punt. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient.’ Koploper PSV wist in de Eredivisie voor A-junioren wel te winnen, waardoor het gat met Feyenoord drie punten is. Vitesse staat nog maar één punt achter op Feyenoord A1, dat tweede staat.

Vitesse/AGOVV A1 – Feyenoord A1 2-1
25’ 1-0
64’ 2-0
85’ 2-1 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong (75’ Maatsen), Gomez Nieto (60’ Knoester), Sleegers; Karsdorp, Janssen en Dammers (88’ Albertus).

FEYENOORD B1 BOEKT DEGELIJKE OVERWINNING OP ALMERE CITY
Feyenoord B1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Almere City B1 met 5-1 gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde niet geweldig, maar was wel duidelijk beter dan de bezoekers. Toch vond Adriaanse dat B1 het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte.

Door twee doelpunten van Oussama Idrissi stond Feyenoord in de rust op een riante 2-0 voorsprong, maar kort na de pauze leek Almere City toch weer terug in de wedstrijd te komen. Adriaanse: ‘We maakten het onszelf onnodig moeilijk door kort na rust simpel een tegentreffer te incasseren. Waar dat aan ligt weet ik ook niet, maar dat soort dingen mogen ons niet overkomen.’

B1 stelde snel orde op zaken toen Marlon Slabbekoorn vijf minuten later de 3-1 tegen het net schoot. ‘En daarna liepen we via een paar mooie aanvallen uit naar een hoge uitslag. Dat is een leuke bijkomstigheid, maar niet iets om je blind op te staren. Want ik vond ons soms onrustig in balbezit en we maakten nog te vaak de verkeerde keuze in de eindfase.’

Volgende week speelt B1 een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Feyenoord B1 – Almere City B1 5-1
8’ 1-0 Oussama Idrissi
34’ 2-0 Oussama Idrissi
44’ 2-1
51’ 3-1 Marlon Slabbekoorn
55’ 4-1 Rick van der Struis
62’ 6-1 Djazz Manusama

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; El Baad (62’ Racaj), Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (62’ Den Hoedt) en Van Eijk (60’ Manusama).

ZWARE WEDSTRIJD TEGEN VITESSE LEVERT B2 DRIE PUNTEN OP

Feyenoord B2 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV. In Arnhem won het elftal van trainer Gaston Taument met 1-3.

Tegen het fysiek sterke Vitesse begon Feyenoord onwennig aan de wedstrijd. Taument: ‘Vitesse speelde met twee spitsen. Daar hadden we het moeilijk mee, maar na tien minuten hadden we controle over het duel.’ Al na zeven minuten kwam Feyenoord op voorsprong toen Jari Schuurman werd weggestuurd door Jessie Proost en met de buitenkant van zijn voet de bal langs de Vitesse-doelman schoot.

Nog voor rust maakte Vitesse uit een vrije trap gelijk, maar de 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan. Erwin Franse profiteerde van een te korte terugspeelbal van de Arnhemse verdedigers. De buitenspeler stelde Mohammed El Hankouri in staat de 2-1 te scoren. Jari Schuurman stelde op fraaie wijze de Rotterdamse zege veilig. Taument: ‘De keeper twijfelde om een diepe bal te onderscheppen waardoor hij ver voor zijn doel stond. En Jari lobde de bal van 25 meter over hem heen. Een fantastisch doelpunt.’

‘We hebben de hele wedstrijd één op één gespeeld tegen een fysiek sterkere tegenstander. Dat is niet gemakkelijk, maar we hebben erg goed stand gehouden en verdiend gewonnen. Ik ben een tevreden trainer’, aldus Taument.

Vitesse/AGOVV B2 – Feyenoord B2 1-3
7’ 0-1 Jari Schuurman
32’ 1-1
50’ 1-2 Mohammed El Hankouri
76’ 1-3 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Hammouti, Koomen, Van der Meer, Proost; Korporaal, Van Haaren, Schuurman; De Jesus (60’ Absalem), El Hankouri en Franse.

FEYENOORD C1 VERLIEST HALVE FINALE BEKER VAN PSV NA STRAFSCHOPPEN

Feyenoord C1 is er zaterdag niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. Na een 1-1 eindstand bleek PSV C1 na strafschoppen sterker dan de Rotterdammers. Trainer Roy Makaay kon zijn spelers niets verwijten: ‘De jongens hebben keihard gewerkt.’

Makaay: ‘Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, al hadden wij de betere kansen. Verdedigend hebben we goed gespeeld en ook aanvallend hebben we een aantal keer prima gevoetbald. Jammer genoeg had de PSV-keeper een werelddag. Hij heeft een aantal belangrijke reddingen verricht.’

Ryan Tilborg zette Feyenoord al na vijf minuten op voorsprong, maar vlak voor rust trokken de Eindhovenaren de stand uit een vrije trap weer gelijk. Na rust werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen uiteindelijk de winnaar moesten bepalen. Wesley de Sterke en Ryan Tilborg misten vanaf elf meter. ‘Maar ook hen kan ik niets verwijten. Ik vind het al geweldig dat zij naar voren durfden te stappen om een penalty te nemen. Het resultaat is teleurstellend, maar over het spel kan ik wel tevreden zijn.’

Zaterdag speelt C1 voor de competitie tegen Excelsior Rotterdam.

Feyenoord C1 – PSV C1 1-1 (PSV wint na strafschoppen)
5’ 1-0 Ryan Tilborg
31’ 1-1

FEYENOORD C2 ZET NAC OVERTUIGEND OP ZIJ

Feyenoord C2 heeft zaterdag op Varkenoord met 2-0 van NAC Breda gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers had vanaf het eerste fluitsignaal de regie in handen. De score had hoger uit kunnen vallen, maar de Feyenoord-aanvallers moesten vaak hun meerdere erkennen in de sterke NAC-keeper. Noa Lang en Yesin van Eijck wisten het net wel te vinden.

‘We kunnen terug kijken op een erg goede wedstrijd. Na de dramatische eerste helft van woensdag tegen FC Twente hebben we het goed opgepakt en zie je dat we vandaag tegen NAC prima kunnen voetballen’, zei Kurvers. ‘Je zag dat de jongens vandaag met elkaar wilden strijden voor een goed resultaat en dat hebben we ook overtuigend behaald.’

Kurvers: ‘Ik vond dat we met de juiste instelling het veld op zijn gestapt. We wilden winnen en hebben dat met goed voetbal gedaan. Ik heb genoten van een aantal aanvallen. Alleen is het jammer dat die niet altijd met een doelpunt bekroond werden.’

Feyenoord C2 – NAC Breda C2 2-0
22’ 1-0 Noa Lang
30’ 2-0 Yesin van Eijck

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van den Ende (45’ Luijkx), Van Hagen, Van Eijck, Malacia; Wehrmann, Van Mullem, Lang; Reith, Vente en Chong (60’ Bibuljica).