Fanshop
Fanshop
20130410_talenttrainingen_1_rh

Feyenoord Talenttraining in de Wijk officieel van start

Feyenoord Talenttraining in de Wijk is woensdagmiddag officieel van start gegaan. Op het Sportplaza Zuiderpark in de Rotterdamse deelgemeente Charlois kwamen de deelnemers, dertien meiden in de leeftijdscategorie van rond de tien jaar, bij elkaar om hun contract voor de vijf trainingen te ondertekenen en direct aansluitend onder leiding van oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers hun eerste training af te werken. Feyenoord Talenttraining in de Wijk is onderdeel van het project Scoren op Zuid en zal deze maand ook van start gaan binnen Scoren in Noord.

Met het ondertekenen van het contract beloven de kinderen dat ze aan alle vijf de talenttrainingen, die tijdens de komende twee maanden op de woensdagmiddag gepland staan, zullen deelnemen, hun best doen en zullen samenwerken met de andere kinderen. Degenen die aan die voorwaarden voldoen en de vijf trainingen tot een succesvol einde brengen, krijgen hiervoor een certificaat uitgereikt en worden uitgenodigd voor een thuiswedstrijd van Feyenoord.


 
Met name dat laatste vooruitzicht werkte volgens Fatiha Lamrini, meidenwerker bij Thuis Op Straat, motiverend voor de kinderen. Samen met een aantal collega’s van TOS heeft Fatiha elke woensdagmiddag de meidengroep uit Charlois onder haar hoede, om zo bij te dragen aan hun ontwikkeling. ‘Toen wij de meiden vertelden dat ze training zouden krijgen van een trainer van Feyenoord, werden ze helemaal enthousiast’, glimlachte Fatiha. ‘Ze hebben het op school nergens anders over en proberen de jongens er jaloers mee te maken. Sommige meiden voetballen zelf ook bij een vereniging en kunnen zich middels deze trainingen doorontwikkelen. Daarnaast is het een ideale manier om in beweging te blijven en goed gedrag te vertonen.’


 
Terwijl op het kunstgrasveldje in het Zuiderpark na onder meer enkele basisoefeningen en een partijspel de geslaagde eerste training voor de groep meiden ten einde kwam, ging in Hillesluis ook de Talenttraining in de Wijk voor jongens van start. Onder leiding van oud-Feyenoorder Mike Obiku werkten ook zij de eerste van de serie van vijf trainingen af. Twee jongens die tijdens de Talenttraining in de Wijk positief opvallen – niet alleen op het gebied van voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege hun houding en gedrag – worden door Feyenoord uitgenodigd om deel te nemen aan tien Talenttrainingen van Feyenoord Soccer Schools op Varkenoord.


 
Met de Feyenoord Talenttraining in de Wijk wil Feyenoord het sporten in de wijk stimuleren en een bijdrage leveren aan talentontwikkeling. Scoren op Zuid is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.