Fanshop
Fanshop
20130412_gasttraining_rh

Geslaagde gasttraining bij amateurpartner RVV LMO

Ruim zestig kinderen die lid zijn van een schoolsportvereniging in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord hebben donderdagmiddag een gasttraining gevolgd. Deze werd verzorgd door de Feyenoord Soccer Schools-trainers Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel en Mike Obiku. Na de zo’n anderhalf uur durende training, die onderdeel uit maakt van het project Scoren op Zuid, kregen de kinderen uit handen van de oud-Feyenoorders een officieel certificaat van deelname uitgereikt.

De gasttraining, waarmee kinderen kennis maken met het trainen op de Feyenoord-manier, vond plaats op het terrein van amateurpartner RVV LMO. Verdeeld over vier groepen werkten de deelnemers met veel plezier aan hun technische en tactische vaardigheden. Ondanks het regenachtige weer was het enthousiasme bij zowel de trainers als de spelers groot.De schoolsportvereniging, een initiatief vanuit Rotterdam Sportsupport, heeft als doel kinderen structureel sport aan te bieden in de eigen wijk of in de buurt van school. Bij de schoolsportvereniging kunnen meerdere scholen in de wijk zich aansluiten. Binnen het project Scoren op Zuid ondersteunt Feyenoord de schoolsportverenigingen door het aanbieden van o.a. gasttrainingen en het organiseren van de jaarlijkse StadsDerbyCup.

Scoren op Zuid is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.