Feyenoord A1 gedeeld koploper na zege op FC Groningen

Feyenoord A1 is zaterdag op gelijke hoogte gekomen met koploper PSV door een 4-2 zege op FC Groningen/Cambuur. A2 won met 0-3 van AFC in Amsterdam. In Groningen speelde Feyenoord B1 met 1-1 gelijk tegen FC Groningen/Cambuur en B2 verloor op eigen veld van ADO Den Haag: 2-4. Feyenoord C1 pakte een punt op bezoek bij Excelsior Rotterdam, terwijl C2 AZ in Alkmaar met 2-3 wist te verslaan.
A1 NA ZEGE OP FC GRONINGEN OP GELIJKE HOOGTE MET KOPLOPER PSV

Feyenoord A1 is weer medekoploper in de eredivisie voor A-junioren na een 4-2 zege op FC Groningen/Cambuur. Op Varkenoord boog de ploeg van trainer Damiën Hertog zaterdag een 0-1 achterstand nog voor rust om in een 3-1 voorsprong, waarmee de basis voor de eindzege werd gelegd.

‘Helaas kwamen we wederom uit een dood spelmoment op achterstand’, baalde Hertog over de tegentreffer uit een hoekschop. ‘Daarna herpakten we ons goed en namen we het initiatief over van Groningen.’ Vincent Janssen, Wessel Dammers en Joey Sleegers vanaf de strafschopstip maakten in tien minuten de opgelopen achterstand ongedaan.

Hertog: ‘Na rust wilden we snel de 4-1 scoren om op die manier de wedstrijd te beslissen. Dat lukte helaas niet, waarna Groningen toch nog terugkwam in de wedstrijd door tien minuten voor tijd een penalty te benutten.’

Keeper Boy de Jong weerhield de bezoekers in de slotfase zelfs nog van een derde treffer. ‘En uit de counter maakten wij via Joey Sleegers direct de 4-2. Toen was de zege veilig en konden we het goed uitspelen. Maar de redding van Boy was cruciaal’, prees Hertog zijn doelman. ‘Al met al ben ik tevreden over deze wedstrijd. Ik vind wel dat we vandaag onnodig punten hadden kunnen verliezen, maar het is absoluut knap dat de jongens zich zo hebben kunnen herstellen van de domper van vorige week (2-1 nederlaag tegen Vitesse).’

Door de overwinning komt Feyenoord op gelijke hoogte met PSV, dat zaterdag met 2-1 van Ajax verloor. Dinsdag speelt Feyenoord in de halve finale van de beker op Varkenoord tegen FC Utrecht. Hertog: ‘We doen dus nog op twee fronten mee. Dat is alleen maar leuk, want van het spelen van wedstrijden die er toe doen worden de spelers alleen maar beter.’

Feyenoord A1 – FC Groningen/Cambuur A1 4-2
20’ 0-1
27’ 1-1 Vincent Janssen
32’ 2-1 Joey Sleegers (strafschop)
37’ 3-1 Wessel Dammers
78’ 3-2
86’ 4-2 Joey Sleegers

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Maatsen, Van Beek, Woudenberg; Thong (65’ Kensuke), Knoester, Sleegers (87’ Tichem); Karsdorp (85’ Gomez Nieto), Dammers (80’ Albertus) en Janssen.

HATTRICK BRANDON ROBINSON LOODST A2 LANGS AFC

Feyenoord A2 heeft zaterdag in Amsterdam met 0-3 van degradatiekandidaat AFC gewonnen. Brandon Robinson nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. Vooral in de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Jan Gösgens de ruimte om uit te lopen naar een grotere uitslag.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd, vond Gösgens. Vlak voor rust brak spits Brandon Robinson de ban voor de Rotterdammers, door een gekraakt schot van Liandro Martis in de rebound binnen te schieten. ‘Na rust zijn we hetzelfde blijven spelen en kregen we veel ruimte om te voetballen doordat AFC achterin één op één ging spelen. Zij moesten namelijk van ons winnen om degradatie te ontlopen.’

De snelle Martis profiteerde twintig minuten voor het einde optimaal van de geboden ruimte, toen hij na een steekbal achter de AFC-verdediging opdook en Robinson in staat stelde zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Op aangeven van de ingevallen Gino Stolk maakte de spits zijn hattrick in de slotfase compleet.

‘Een goede overwinning op een tegen degradatie strijdend AFC. We hebben het vandaag prima gedaan’, aldus Gösgens.

AFC A1 – Feyenoord A2 0-3
44’ 0-1 Brandon Robinson
70’ 0-2 Brandon Robinson
77’ 0-3 Brandon Robinson

Opstelling Feyenoord A2:
De Fokkert; Korporaal, Houben, Hardeveld, Ossevoort; Kassels, Belic (45’ Knegjens), Driebergen; Thenu (60’ Stolk), Robinson en Martis (82’ Pisas).

FEYENOORD B1 BLIJFT STEKEN OP GELIJKSPEL TEGEN FC GRONINGEN

Feyenoord B1 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur. Het duel in het hoge noorden eindigde in 1-1. Hoewel de ploeg van trainer Cor Adriaanse snel op voorsprong kwam, beleefde de trainer een teleurstellende middag. ‘We kozen te vaak voor het eigen belang, in plaats van het teambelang.’

Al na zes minuten schoot spits Rick van der Struis de Rotterdammers op voorsprong. Nadat hij door Phebian James alleen voor de Groningen-keeper werd gezet verschalkte hij de doelman met een subtiel lobje: 0-1. Bram van Eijk had kort daarna de kans de marge te verdubbelen, maar zijn schot trof net geen doel.

Adriaanse: ‘Na ons doelpunt werden we minder scherp. We wilden te veel met de bal lopen in plaats van de vrije man aan te spelen en ook in de duels werden we steeds slapper. Het teambelang stond bij ons niet voorop vandaag en dan kom je uiteindelijk nog goed weg met een 1-1 eindstand.’

Volgende week gaat B1 in de kwartfinale van de beker op bezoek bij Almere City.

FC Groningen/Cambuur B1 – Feyenoord B1 1-1
6’ 0-1 Rick van der Struis
19’ 1-1

Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; El Baad, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (56’ Manusama) en Van Eijk.

MAT FEYENOORD B2 NIET OPGEWASSEN TEGEN ADO DEN HAAG

Feyenoord B2 is er zaterdag niet in geslaagd de midweekse overwinning op Ajax een goed vervolg te geven. Op Varkenoord ging de ploeg van trainer Gaston Taument met 2-4 onderuit tegen ADO Den Haag.
‘Een wanprestatie van onze kant. En dus een verdiende nederlaag’, reageerde Taument.

Taument drukte zijn ploeg vooraf op het hart ADO Den Haag niet te onderschatten. ‘We waren nog een beetje in een euforische stemming na de overwinning op Ajax. Dat is logisch, maar die overwinning telt eigenlijk alleen als je de wedstrijd daarna ook weet te winnen. Dat hebben we nagelaten, op een manier die eigenlijk Feyenoord-onwaardig is.’

‘We begonnen veel te slap in de duels. Het was allemaal erg mat’, aldus Taument, die met zijn ploeg na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan keek. ‘Drie spelers hebben vandaag hun normale niveau gehaald. De rest viel ver terug in vergelijking met de vorige wedstrijd.’

Na rust hoopte Taument een gretiger en feller Feyenoord te zien. ‘We waren iets feller, maar meer ook niet’, baalde hij. ‘Ik vind het niet erg om te verliezen, maar dan moet je er wel alles voor gedaan hebben om dat te voorkomen. Dat was vandaag niet het geval. Wij hebben vandaag te weinig gebracht en terecht verloren.’

Feyenoord speelde de wedstrijd uit met tien spelers, omdat verdediger Calvin Verdonk na een uur spelen met rood van het veld werd gestuurd. Na een overtreding kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Feyenoord B2 – ADO Den Haag B2 2-4
10’ 0-1
15’ 0-2
31’ 1-2 Jari Schuurman
37’ 1-3
52’ 2-3 Faris Hammouti
68’ 2-4

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Rietkerk, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Korporaal (60’ Klooster), Hamer, Schuurman; De Jesus, Hammouti en Proost (50’ El Hankouri).

FEYENOORD C1 KNOKT ZICH TERUG TEGEN EXCELSIOR: 2-2

In de stadsderby tegen Excelsior heeft Feyenoord C1 karakter getoond door zich van een 2-0 achterstand terug te knokken tot 2-2. De ploeg van trainer Roy Makaay heeft nog drie punten nodig uit de laatste drie wedstrijden om zich kampioen te mogen noemen.

Excelsior begon offensief aan het duel, maar grote kansen bleven uit voor de thuisploeg. Na twintig minuten kwam Feyenoord echter toch op achterstand. ‘Na dat doelpunt probeerden we meer druk naar voren te zetten, wat een paar kleine mogelijkheden opleverden’, vertelde Makaay.

Direct na de pauze verdubbelde Excelsior de score, waardoor Feyenoord tegen een zeldzame 2-0 achterstand aan keek. ‘Het gebeurt niet vaak dat wij achter komen, en al helemaal niet met twee doelpunten verschil’, zei Makaay. ‘Daarom vind ik het knap dat de jongens karakter hebben getoond en snel terug in de wedstrijd wisten te komen.’ Ryan Tilborg schoot de 1-2 binnen, waarna Steven Smulder met een afstandschot van twintig meter de eindstand bepaalde.

Feyenoord speelt dinsdag 23 maart de volgende wedstrijd. Makaay: ‘Een inhaalwedstrijd tegen Sparta. Als we die winnen zijn we kampioen. Maar laten we eerst maar zorgen dat we daar de punten meenemen.’

Excelsior Rotterdam C1 – Feyenoord C1 2-2
20’ 1-0
36’ 2-0
42’ 2-1 Ryan Tilborg
51’ 2-2 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Bijl, Smulder, Knoester, De Sterke; Kongolo, Roffelsen (59’ Mettendaf), Fernandes; Tilborg, Robertha en Anez (44’ Sinteur).

KURVERS TEVREDEN NA UITSTEKENDE OVERWINNING FEYENOORD C2

Feyenoord C2-trainer Rob Kurvers was na afloop van het duel met AZ uitermate tevreden over de prestatie van zijn ploeg. In Alkmaar werd AZ met 2-3 verslagen. ‘We hebben het goede spel van vorige week tegen NAC doorgetrokken en zeer verdiend van AZ gewonnen’, zei Kurvers.

Een vroege goal van Noa Lang bracht Feyenoord al na twee minuten op het juiste spoor. ‘Dat is natuurlijk altijd lekker’, aldus Kurvers, die zijn ploeg in de openingsfase even zag worstelen met de speelwijze van de tegenstander. ‘AZ speelde met veel lopende mensen en veel positiewisselingen. Maar daar hadden wij snel een antwoord op, waardoor zij achter ons aan liepen. Ik vond ons heel dominant spelen.’
Tahith Chong zorgde er uiteindelijk voor dat Feyenoord de punten mee naar Rotterdam kon nemen.

Kurvers: ‘We kwamen goed op 2-0 voor en kregen twee ongelukkige doelpunten tegen. Het doelpunt van Tahith was mooi en ook absoluut verdiend. In grote problemen zijn we dan ook niet geweest. Wij speelden in een hoog tempo en hebben AZ echt onze wil opgelegd. Ik ben uitermate tevreden over deze prestatie van mijn spelers.’

AZ C2 – Feyenoord C2 2-3
2’ 0-1 Noa Lang
28’ 0-2 Dylan Vente
33’ 1-2
37’ 2-2
58’ 2-3 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord C2: Evora; Luijkx, Sonneveld, Van Eijck, Malacia; Kubilinskas (55’ Van Mullem), Van Wetten, Lang; Bibuljica (65’ Van den Ende), Vente en Chong.