Fanshop
Fanshop

Technische staf laat Business Club zweten met clinic op Varkenoord

Ruim honderd leden van de Feyenoord Business Club (FBC) hebben zich maandag flink in het zweet gewerkt op Varkenoord. Op de velden van het sportcomplex, waar een deel van de A-selectie ’s ochtends een uitlooptraining had afgewerkt na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, stond voor de FBC-leden een clinic op het programma onder leiding van de technische staf van Feyenoord, die tijdens deze middag werd bijgestaan door Soccer Schools trainers Ben Wijnstekers en Mike Obiku.
Onder toeziend oog van onder meer ambassadeur Gerard Meijer werden de allen in Feyenoord-trainingstenue geklede FBC-leden over twee velden verdeeld, waarover in totaal zeven oefeningen waren uitgezet. Hoofdtrainer Ronald Koeman had bijvoorbeeld de leiding over een pass- en trapoefening, waarbij de deelnemers door de oefenmeester werden aangespoord om de bal zo goed als mogelijk niet meer dan één keer te raken.

 
Enkele meters verderop nam conditietrainer Toine van de Goolberg een andere groep onder handen. Zij kregen op het zonnige sportcomplex een conditionele prikkel, door een parcours van diverse loopoefeningen zonder bal af te werken. Van de Goolberg had daarbij evenals de andere trainers niets aan te merken op de instelling van de deelnemers, die hij met stopwatch in de hand tot het uiterste liet gaan.
 
Op het naastliggende veld toonden assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst aan het voetballen nog niet verleerd te zijn. Beide oud-spelers namen op actieve wijze deel aan verschillende partijvormen, waarin de doelpunten met gejuich werden begroet en door de teams fanatiek werd gestreden voor de overwinning.
 
 
Ook Patrick Lodewijks nam ervaringen uit zijn eigen carrière als doelman mee in de clinic. De keeperstrainer had de leiding over een afwerkoefening en coachte daarbij niet alleen de deelnemers die het doel onder vuur namen, maar had ook regelmatig tips over voor degenen die tijdens de oefening als doelman optraden.
 
Door de prima wisselwerking tussen de spelers en de trainers en het enthousiasme waarmee zij op het veld hadden gestaan, zochten alle FBC-leden na ruim anderhalf uur moe maar voldaan de kleedkamers op, waarna iedereen kon terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag.