Trainer Hertog trots na bereiken bekerfinale met Feyenoord A1

Feyenoord A1 heeft dinsdagavond de finale van het bekertoernooi voor A-junioren gehaald door na strafschoppen te winnen van FC Utrecht A1. De ploeg van trainer Damien Hertog keek op Varkenoord bij rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich in de tweede helft terug naar een 2-2 gelijkspel. In de strafschoppenserie keerde doelman Boy de Jong tot tweemaal toe een inzet van de bezoekers, waardoor A1 de penaltyreeks met 4-3 in haar voordeel besliste.
Even daarvoor was Wessel Dammers nog de gevierde man aan Feyenoord-zijde, door met twee doelpunten de kans op de dubbel levend te houden voor A1. Eerst verschalkte hij halverwege de tweede helft de FC Utrecht-doelman met een kopbal, om vervolgens tien minuten voor tijd op aangeven van Joey Sleegers de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Het bereiken van de bekerfinale maakte van Hertog na afloop een trotse trainer, wat mede te danken was aan de sterke comeback van zijn elftal tijdens de tweede helft. ‘Op basis van veel strijd en beleving hebben we nog een gelijkspel afgedwongen', vertelde hij. ‘Na de gelijkmaker speelden we zo sterk dat we het duel zelfs voor de strafschoppenserie hadden kunnen beslissen.’

Tijdens de rust van de wedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi was het humeur van Hertog een stuk minder goed, wat alles te maken had met de 0-2 achterstand die zijn ploeg had opgelopen. ‘Voor rust was het van onze kant heel matig, zowel in balbezit als na balverlies. Ik vond ons mat spelen, de inzet en strijd ontbraken.’ Hertog sprak zijn mannen halverwege het duel in de kleedkamer duidelijk toe, maar had naar eigen zeggen nog alle vertrouwen in een goede afloop. ‘Omdat ik weet dat als wij plezier en beleving tonen, we tot heel veel in staat zijn. Door de achterstand om te buigen, hebben de jongens dat absoluut waargemaakt.’

Feyenoord A1 treft in de bekerfinale op zaterdag 1 juni PSV A1, dezelfde ploeg als waarmee A1 in de competitie strijdt om het kampioenschap. Beide teams hebben met nog vier wedstrijden te gaan een gelijk aantal punten. ‘Het zal heel spannend worden’, zei Hertog daarover. ‘We zullen vol gaan voor zowel de beker als het kampioenschap. Ik ben hoe dan ook erg trots op mijn ploeg, omdat het al heel knap is dat we tot het einde meestrijden om twee prijzen.’

Feyenoord A1 – FC Utrecht A1 2-2 (Feyenoord wint na strafschoppen)
22’ 0-1
29’ 0-2
68’ 1-2 Wessel Dammers
80’ 2-2 Wessel Dammers