Fanshop
Fanshop

Van Geel reikt certificaten uit aan leerlingen GvB Academy

Tientallen leerlingen die de afgelopen negen weken les hebben gekregen in de Giovanni van Bronckhorst Academy hebben woensdagmiddag ter afsluiting van hun lesperiode een certificaat in ontvangst genomen. Deze waren door Martin van Geel gesigneerd en werden door de technisch directeur persoonlijk aan de leerlingen uitgereikt, wat uiteraard voor een trotse glimlach zorgde op hun gezichten.
Omdat het in totaal om zes groepen kinderen rond de tien jaar oud uit het basis- en voortgezet onderwijs in Rotterdam ging, vond de certificaatuitreiking plaats in de ruime perszaal van De Kuip. Deze leerlingen, die kampen met een leerachterstand en minder zelfvertrouwen, ontvingen het certificaat ter succesvolle volbrenging van de afgelopen leerperiode, waarin het ontwikkelen van vaardigheden als rekenen en taal centraal stond.

Nadat Van Geel samen met alle docenten van de Academy de leerlingen en hun meegekomen familieleden had ontvangen, schoof hij aan achter de tafel met de microfoon. Daar nam de td alle tijd om diverse vragen van de kinderen te beantwoorden, die onder meer wilden weten hoelang Van Geel al werkzaam is bij Feyenoord. Glimlachend vertelde Van Geel dat hij inmiddels twee jaar zijn huidige functie van technisch directeur vervult in De Kuip, maar dat hij in het verleden ook als voetballer actief was in Feyenoord-shirt.

Hoewel de kids na een eerste vragenronde nog lang niet uitgevraagd waren, ging vervolgens het officiële gedeelte van de middag van start. De kinderen werden door hun docent één voor één onder luid applaus naar voren geroepen, om naast Van Geel te gaan zitten en het door de technisch directeur gesigneerde certificaat in ontvangst te nemen.

Een stevige handdruk en een persoonlijke felicitatie van de td deed de leerlingen glimmen van trots, waarna zij ook nog een tasje met diverse Feyenoord-artikelen als dank voor hun inzet mee kregen. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om ook die te laten signeren door Van Geel, terwijl anderen zich met een lach op hun gezicht en certificaat in de hand lieten vereeuwigen. Zo kwam het dat in de navolgende minuten tientallen kinderen met een meer dan tevreden gevoel De Kuip verlieten.