Feyenoord A1 alleen aan kop na thuiszege op De Graafschap

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 met 3-2 gewonnen. Omdat concurrent PSV A1 verloor bij FC Groningen/Cambuur gaat A1 nu alleen aan kop in de Eredivisie voor A-junioren. B1 speelde in de kwartfinale van de beker tegen Almere City en won met 1-3. Ook Feyenoord C2 wist te winnen. Op Varkenoord werd PEC Zwolle C2 met 3-2 verslagen.
ZEGE OP DE GRAAFSCHAP LEVERT A1 KOPPOSITIE OP

Enkele dagen na het bereiken van de bekerfinale heeft Feyenoord A1 ook in de competitie uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Damiën Hertog won op Varkenoord met 3-2 van De Graafschap en is door die overwinning alleen koploper in de Eredivisie voor A-junioren, omdat concurrent PSV met 3-0 verloor van FC Groningen/Cambuur.

‘Voor rust was het een open wedstrijd waarin we zoals wel vaker dit seizoen op achterstand kwamen’, zei Hertog. ‘Gelukkig herstelden we ons goed, maar ik zou het ook wel prettig vinden om een keer met een ruimere marge de kleedkamers op te zoeken.’

Vincent Janssen boog de achterstand na een klein half uur spelen om. In twee minuten tijd wist de spits twee keer het net te vinden, waardoor A1 op het goede spoor werd gezet. ‘Al onze doelpunten waren goed uitgespeelde aanvallen’, zei Hertog. ‘Dat is voor een trainer prettig om te zien.’

Na een 2-2 ruststand schoot Wessel Dammers vlak na de pauze de 3-2 achter de doelman van De Graafschap. ‘Vervolgens kregen we meerdere kansen op de 4-2, maar die bleef helaas achterwege. Daardoor maakten we het onszelf onnodig lastig, maar de jongens hebben vandaag gevochten voor een goed resultaat met de koppositie als beloning. We hebben de afgelopen maand veel wedstrijden gespeeld, maar deze zege geeft denk ik wel een extra boost aan de groep.’

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Feyenoord een voorsprong van drie punten op nummer twee PSV.

Feyenoord A1 – De Graafschap A1 3-2
5’ 0-1
27’ 1-1 Vincent Janssen
28’ 2-1 Vincent Janssen
30’ 2-2
49’ 3-2 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Maatsen, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester, Gomez Nieto (80’ Hardeveld); Sleegers, Janssen en Dammers.

FEYENOORD B1 HALVE FINALIST NA ZEGE OP ALMERE CITY

Feyenoord B1 heeft zaterdag de halve finale van de beker bereikt door Almere City met 1-3 te verslaan. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam al vroeg op een 0-2 voorsprong, maar maakte het zichzelf nog moeilijk door de score niet verder uit te bouwen.

De Rotterdammers waren voor rust duidelijk de bovenliggende partij en kwamen na negen minuten op voorsprong doordat Marlon Slabbekoorn alleen voor de keeper rustig bleef. Tien minuten later verdubbelde Oussama Idrissi de marge door een goed uitgespeelde tegenaanval vakkundig af te ronden.

Door een fout van Melvin Kingsale kwam Almere City vanaf elf meter terug tot 1-2. ‘Hij dekte verkeerd’, vond Adriaanse. ‘Daardoor lieten we hen onnodig terugkomen in de wedstrijd, maar gelukkig maakte Oussama Idrissi vijf minuten later de 1-3. Daarna was de wedstrijd beslist’, zei Adriaanse.

‘Over de tweede helft kan ik kort zijn’, ging Adriaanse verder. ‘We speelden slordig, maar kregen wel genoeg kansen om meer doelpunten te maken. Helaas maakten we op beslissende momenten de verkeerde keuze en bleef het bij 1-3. Maar we staan in de halve finale en dat is het belangrijkste.’
Volgende week speelt Feyenoord B1 op Varkenoord tegen ADO Den Haag.

Almere City B1 – Feyenoord B1 1-3
9’ 0-1 Marlon Slabbekoorn
23’ 0-2 Oussama Idrissi
31’ 1-2
35’ 1-3 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; El Baad, Kingsale (41’ Koomen), James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos (69’ Schuurman), Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (56’ Manusama) en Van Eijk (63’ Klooster).

STERK FEYENOORD C2 PAS IN SLOTFASE LANGS PEC ZWOLLE

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde in een hoog tempo, maar keek door twee counters al snel tegen een 0-2 achterstand aan. ‘De jongens hebben karakter getoond door zichzelf terug in de wedstrijd te knokken’, sprak Kurvers tevreden. ‘Deze overwinning is een mooie opsteker voor de ploeg.’

De C2-spelers moesten zaterdag rond de wedstrijd tegen PEC Zwolle ook aanschuiven voor de eindgesprekken over de Feyenoord Academy. Kurvers: ‘Zoiets gaat toch in de hoofden zitten. Sommige jongens hebben net een gesprek gehad, anderen hebben het pas later op de dag. Dat zag je ook wel terug in de wedstrijd.’

Ondanks de achterstand was Feyenoord qua veldspelde bovenliggende partij. Tahith Chong tekende voor de 1-2 en Noa Lang kon de Rotterdammers vlak voor rust op gelijke hoogte schieten. Zijn inzet vanaf de penaltystip werd echter gekeerd door de Zwolle-doelman.

Na vijftig minuten spelen wist Noa Lang alsnog het net te vinden: 2-2. ‘Daarna zijn we blijven gaan voor de winnende goal’, zei Kurvers. ‘Die kwam uiteindelijk van de voet van Dylan Vente, nadat hij in de wedstrijd al een aantal kansen gemist had. De ontlading was daardoor enorm en gezien het krachtsverschil zeker een verdiende overwinning.’

Feyenoord C2 – PEC Zwolle C2 3-2
6’ 0-1
23’ 0-2
26’ 1-2 Tahith Chong
50’ 2-2 Noa Lang
68’ 3-2 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Luijkx, Sonneveld, Van Hagen (36’ Kubilinskas), Malacia; Wehrmann, Van Mullem (36’ Van Wetten), Lang; Reith (60’ Bibuljica), Vente en Chong.