Fanshop
Fanshop

Feyenoord actief tijdens Nationale Sportweek

Feyenoord is deze week prominent betrokken bij de Nationale Sportweek. Tijdens dit landelijke sportevenement wordt een week lang de breedtesport in Nederland in de etalage gezet, om te laten zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Van maandag tot en met vrijdag is Feyenoord dagelijks bij één of meerdere activiteiten betrokken. Aanstaande zondag wordt in het kader van de Nationale Sportweek voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo in De Kuip het mini-toernooi om de StadsderbyCup gespeeld.
Feyenoord verzorgt tijdens de Nationale Sportweek op maandag, dinsdag en donderdag een voetbalklas voor leerlingen van de Daltonschool Overschie, op het complex van Feyenoords amateurpartner HWD Overschie. Op een van deze dagen zal de les mede worden verzorgd door oud-Feyenoorder Mike Obiku.
 
Op dinsdag organiseert Feyenoord tevens een gymles op de Rotterdamse openbare basisschool Blijvliet, terwijl vrijdag in het kader van de Koningsspelen - waarbij meer dan 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen samen zullen bewegen - clinics worden verzorgd op de Oranjeschool en de Clipper. Feyenoord werkt met deze twee scholen samen in het kader van Scoren op Zuid.
 
Op vrijdag organiseert Feyenoord het ouder-kind toernooi op de velden van Feyenoords amateurpartner LMO. In totaal 24 teams bestaande uit kinderen van basisscholen uit Rotterdam-Zuid en hun ouders nemen het hierbij tegen elkaar op.
 
De Nationale Sportweek wordt voor Feyenoord aanstaande zondag afgesloten met een mini-toernooi in De Kuip voor kinderen afkomstig van de schoolsportverenigingen. Zij vormen drie teams, die het in de tenues van respectievelijk Feyenoord, Sparta en Excelsior tegen elkaar op zullen nemen in de strijd om de Stadsderby Cup. Deze wedstrijden worden zondag tussen 11.45 en 13.30 uur gespeeld op het veld van De Kuip.
 
De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid.
 
Door mee te werken aan de Nationale Sportweek hoopt Feyenoord de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.