Feyenoord C2 verliest van Sparta Rotterdam

Feyenoord C2 heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 2-4 verloren. Op Varkenoord begon de ploeg van trainer Rob Kuvers slordig aan de stadsderby en keek al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan.
‘De samenwerking in het elftal klopte niet’, baalde Kurvers. ‘We speelden erg gehaast en zochten te snel de lange bal. Dat kon vaak ook niet anders omdat de middenvelders niet goed vrij konden komen. Dat is jammer, want ons aanvalsspel van de laatste weken was juist erg goed.’

Via een benutte strafschop van Jordy Wehrmann kwam Feyenoord nog voor rust terug in het duel. Kurvers: ‘Na rust konden we er wel een wedstrijd van maken en speelden we een stuk geconcentreerder dan in de eerste helft. Alleen konden we de kansen die we kregen niet afmaken. En Sparta deed dat wel.’

Yesin van Eijck kopte vlak na de 1-3 nog wel de 2-3 achter de Sparta-doelman, maar het slotoffensief kwam te laat. ‘We probeerden nog druk te zetten en de 3-3 er uit te slepen, maar een counter vlak voor tijd betekende de 2-4 en dus het einde van onze hoop op een goed resultaat.’

Jordie van Leeuwen (D1) verdedigde woensdagavond het doel van Feyenoord C2. Kurvers: ‘Mijn twee keepers zijn geblesseerd en dus hebben we Jordie doorgeschoven. Ondanks de vier tegendoelpunten heeft hij een goede wedstrijd gekeept.’

Feyenoord C2 – Sparta Roterdam C2 2-4
15’ 0-1
18’ 0-2
25’ 1-2 Jordy Wehrmann (strafschop)
45’ 1-3
47’ 2-3 Yesin van Eijck
65’ 2-4

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Luijkx (35’ Van Hagen), Sonneveld, Van Eijck, Malacia; Wehrmann, Van Wetten (35’ Kubilinskas), Lang; Bibuljica (55’ Reith), Vente en Chong.