Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord adopteert internationaal Robin van Persie toernooi

De jeugdopleiding van Feyenoord/Excelsior heeft met ingang van aanstaande editie het Robin van Persie International Tournament geadopteerd. Dit internationale jeugdtoernooi, voor teams Onder 9 en Onder 10, wordt dit jaar op 25 en 26 mei gespeeld op het sportcomplex van Feyenoords amateurpartner VDL Maassluis. Daarmee heeft Feyenoord na vele jaren als topclub weer een internationaal toernooi in huis, verbonden aan een van de beste voetballers ter wereld. Het toernooi kent een internationale topbezetting, met naast Feyenoord onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur, West Ham United, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Anderlecht en PSV, zo meldt Feyenoord Magazine deze maand.
Van Persie, die recent kampioen werd met Manchester United, is trots op de bezetting met vele grote namen. ‘Ik weet nog uit mijn eigen tijd als jeugdspeler hoe geweldig ik internationale toernooien vond. Bij DSO in Zoetermeer, waar we tegen clubs als Schalke 04, Ajax en Anderlecht speelden, werd ik uitgekozen tot beste speler van het toernooi. Het was voor het eerst dat ik me toen realiseerde dat andere mensen mij kennelijk een goede speler vonden.’

Het Robin van Persie International Tournament kende vijf jaar terug de eerste editie. Het toernooi wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd op het sportcomplex van VDL Maassluis. Supporters die op 25 en/of 26 mei willen kijken bij het jeugdtoernooi betalen 3 euro entree. Voor bezoekers tot 12 jaar is de entree gratis.