Fanshop
Fanshop

Martins Indi trotse naamgever van speelveld op Zuid

Bruno Martins Indi heeft donderdagmiddag de officiële opening verricht van het naar hem vernoemde voetbalveld bij speeltuinvereniging Jeugdveld in de Rotterdamse deelgemeente Charlois. De verdediger zou aanvankelijk eerder dit seizoen het veld al openen, maar moest toen verstek laten gaan in verband met ziekte. Kostas Lamprou nam toen in zijn plaats de honneurs waar en verrichte de officieuze opening van het veld dat in november 2012 gereed was. Martins Indi kwam donderdag alsnog de afspraak na om langs te gaan bij het veld, waar hij een bordje met zijn eigen naam ophing.
Martins Indi werd enthousiast ontvangen door de kinderen van de speeltuinvereniging, terwijl vanuit de speakers het ‘Hand in hand kameraden’ klonk. Voor de international was het een mooi moment om vervolgens onder toeziend oog van de kinderen het bordje met zijn eigen naam langs het veld op te hangen. Daarna verrichte hij een symbolische aftrap op het veldje.
 
 
Martins Indi groeide zelf op niet ver van het speelveld dat hij zelf donderdag opende. ‘Daarom betekent het veel voor mij om nu mijn naam aan dit veld te verbinden’, vertelde hij. ‘Ik ben er trots op dat mijn naam daar altijd zal staan. Op het veldje kunnen kinderen de basis leggen voor misschien wel een mooie voetbalcarrière, zoals ik zelf ook op straat de basis legde. Jongens kunnen op het veld ook de wetten van de straat leren, zoals discipline en respect voor elkaar. Het zou mooi zijn als ze mij als voorbeeld zien.’
 
Dat laatste is zeker het geval, zo vertelde Gerda Lems, bestuurslid van de speeltuinvereniging, eerder op de middag. ‘Wij zijn er heel trots op dat deze wijk zo’n goede voetballer heeft voortgebracht’, zei ze. ‘Toen Bruno vroeger hier op de pleintjes voetbalde, kon je al zien dat hij een grote zou kunnen worden. Voor de kinderen is het fantastisch dat hij nu zelf dit veldje is komen openen, hier praten ze nog weken over.’
 
Het Bruno Martins Indi speelveldje wordt onder meer gebruikt voor de Feyenoord Street League, de straatvoetbalcompetitie van Feyenoord tussen verschillende wijken en/of buurten binnen Rotterdam. Daarnaast zullen er deze zomer verschillende voetbaltoernooitjes georganiseerd worden.