Bekerduel Feyenoord B1 – Ajax B1 gestaakt wegens hevige regenval

Het duel tussen Feyenoord B1 en Ajax B1 in de halve finale van de beker is woensdagavond gestaakt wegens hevige regenval. Tijdens de rust begon het op Varkenoord enkele minuten lang dusdanig hard te regenen dat het hoofdveld blank kwam te staan. De scheidsrechter besloot in samenspraak met de beide trainers en aanvoerders de wedstrijd, die op dat moment een tussenstand van 0-0 kende, te staken.
‘Het was onmogelijk om verder te spelen’, zei Feyenoord-trainer Cor Adriaanse. ‘We hebben het na de rust nog een even aangekeken, maar al snel bleek dat het echt geen zin had om verder te gaan. Vandaar dat we hebben besloten volgende week de tweede helft te spelen. Het is jammer, want ik vond dat wij het betere van het spel hadden in de eerste helft.’

Feyenoord opende sterk op het eigen Varkenoord en kreeg twee mogelijkheden de score te openen, maar Ajax-keeper Joost Meendering lag twee keer succesvol in de weg. Adriaanse: ‘Ajax heeft eigenlijk geen echt grote kans gehad, maar daar hebben we volgende week niets aan. Ook dan zullen we scherp moeten zijn om de finale te bereiken.’

Vlak voor het rustsignaal kreeg Feyenoord nog één grote kans op een voorsprong. Via een zelf opgezet één-tweetje kwam linksback Stef Gronsveld goed door op de Ajax-helft, maar ook zijn inzet werd gekeerd.

Op 15 mei spelen beide teams de resterende veertig minuten uit. In een onderlinge strijd zullen ze uitmaken wie het in de finale opneemt tegen FC Groningen/Cambuur A1, dat woensdag met 1-0 van NEC/Oss wist te winnen.

Feyenoord B1 – Ajax B1 0-0 (gestaakt wegens hevige regenval)

Opstelling Feyenoord B1: Van den Hoek; Ulusoy, El Baad, Kingsale, Gronsveld; Nieuwkoop, Slabbekoorn, De Vos; Manusama, Idrissi en Van Eijk.