Feyenoord A1 kampioen na ruime overwinning

Feyenoord A1 is kampioen! De ploeg van Damien Hertog won in Alkmaar overtuigend van AZ A1 en kroonde zich daarmee tot kampioen van de eredivisie voor A-junioren. Feyenoord B1 greep net naast de titel. De Rotterdammers wonnen thuis met 4-2 van AZ, maar omdat ook koploper Ajax won, is Feyenoord als tweede geëindigd. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen won B2 ruim met 0-4 van Willem II/RKC.

TITEL IS BINNEN VOOR A1 NA OVERTUIGENDE ZEGE IN ALKMAAR

Feyenoord A1 is zaterdag kampioen geworden van de eredivisie voor A-junioren. Via een snel verkregen 0-4 overwinning op AZ stelde de ploeg van trainer Damiën Hertog de zege al in de eerste helft veilig. Vincent Janssen was met een hattrick binnen zestien minuten de gevierde man aan Feyenoord-kant.

‘We hebben AZ vanaf de eerste minuut alle hoeken van het veld laten zien’, glom Hertog van trots. ‘We waren agressief, sterk in de duels en de jongens lieten er geen twijfel over bestaan wie er vandaag kampioen zou worden. Erg knap, want je zou denken dat er wel druk zit op de jongens, maar daar was vanaf de eerste minuut niets van te zien. We hebben vandaag echt als een kampioen gespeeld.’

‘De eerste goal was prachtig’, vervolgde Hertog. ‘Na drie keer een keer raken kwam Vincent Janssen vrij voor de keeper en schoot de 0-1 binnen. Een bliksemstart en een prachtig doelpunt. Dat geeft vertrouwen voor de rest. En dan maken we het gelukkig heel snel definitief af.’

Feyenoord bleef druk zetten op de AZ-defensie en Vincent Janssen kon binnen het kwartier zijn hattrick compleet maken. Joey Sleegers zette nog voor rust de eindstand op het bord. Hertog: ‘Na rust was bij AZ het geloof weg en zijn wij een tempo lager gaan spelen. Ik heb nog vijf spelers kunnen inbrengen. Dat vond ik ook wel gepast, want deze titel hebben we echt met zijn allen binnen gehaald. Ik ben echt super trots.’

Hertog speelt donderdag met zijn ploeg ook nog de bekerfinale tegen PSV. ‘De dubbel zit er dus nog steeds in. Dat zou geweldig zijn. We hebben dit seizoen enorm gelachen, maar ook hard gewerkt. De eerste tastbare prijs hebben we nu binnen. Laten we met zijn allen nog één keer knallen om ook de tweede prijs dit jaar veilig te stellen.’

AZ A1 – Feyenoord A1 0-4
8’ 0-1 Vincent Janssen
11’ 0-2 Vincent Janssen
16’ 0-3 Vincent Janssen
28’ 0-4 Joey Sleegers

Opstelling Feyenoord A1: De Jong (80’ Franken); Cabral, Van Beek, Maatsen, Woudenberg; Dekker (45’ Thong), Sleegers, Knoester (75’ Tichem); Janssen (75’ Olijfveld), Dammers (50’ Gomez Nieto) en Karsdorp

FEYENOORD B1 EINDIGT OP TWEEDE PLEK NA ZEGE OP AZ

Feyenoord B1 heeft zaterdag op Varkenoord met 4-2 van AZ gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse deed wat het moest doen om nog kans te maken op het kampioenschap, maar door de ruime zege van Ajax B1 op Almere City eindigden de Rotterdammers als tweede.

‘Vanaf het begin van de wedstrijd waren we de betere partij’, vond Adriaanse. ‘We wilden AZ al vroeg onder druk zetten en dat is goed gelukt. Zij zijn geen moment in hun spel gekomen en met 4-2 kwamen ze er nog genadig van af.’

Na twintig minuten stelde Jari Schuurman, die het hele seizoen in B2 speelde, spits Oussama Idrissi in staat de openingstreffer binnen te schieten. Vlak voor de pauze waren de rollen omgedraaid, toen Schuurman het eindstation was van een Feyenoord-aanval en de 2-0 achter de AZ-doelman schoot.

Schuurman was na rust opnieuw trefzeker en nadat Djazz Manusama het vierde Rotterdamse doelpunt had gemaakt sloop er gemakzucht in het elftal. Adriaanse: ‘Dat is wel het manco van deze ploeg. Als het te gemakkelijk gaat, laten we het nog wel eens lopen. Vandaar dat AZ in de laatste vijf minuten ineens nog twee keer wist te scoren, terwijl ze gezien het wedstrijdbeeld daar eigenlijk geen recht op hadden. Maar over het veldspel ben ik erg tevreden. We zijn goed in vorm, dus werken met vertrouwen toe naar het restant van de halve finale van de beker tegen Ajax.’

Aanstaande woensdag speelt B1 om 18.30 uur de wedstrijd, die vorige week in de rust gestaakt werd wegens hevige regenval, uit.

Feyenoord B1 – AZ B1 4-2
24’ 1-0 Oussama Idrissi
40’ 2-0 Jari Schuurman
56’ 3-0 Jari Schuurman
66’ 4-0 Djazz Manusama
76’ 4-1
78’ 4-2

Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; Ulusoy (56’ Kingsale), El Baad, James, Gronsveld (69’ Racaj); Nieuwkoop, De Vos (65’ Van der Pijl), Schuurman; Manusama, Idrissi en Van Eijk (60’ Van der Struis).

FEYENOORD B2 SLUIT SEIZOEN GOED AF MET OVERWINNING

Feyenoord B2 heeft zaterdag het seizoen afgesloten met een 0-4 overwinning op Willem II/RKC. De ploeg van trainer Gaston Taument won verdiend, maar vergat zichzelf te belonen met meer doelpunten. ‘We hadden de dubbele cijfers kunnen, en misschien wel moeten halen’, aldus de trainer.

‘Vooraf heb ik eigenlijk alleen maar gezegd dat we het seizoen op een goede manier moesten afsluiten. En dat hebben we gedaan’, zei Taument. ‘We kregen enorm veel kansen en speelden goed voetbal.’

Gustavo Hamer was met een hattrick belangrijk voor B2. ‘Maar ik denk dat we er nog veel meer hadden moeten maken. Wat dat betreft was deze wedstrijd ook symbolisch voor de rest van het seizoen: we voetballen aardig tot het strafschopgebied en maken dan de kansen vaak niet af. En dan krijgen we uit een hoekschop of vrije trap vaak nog een tegengoal. Maar dat gebeurde vandaag gelukkig niet waardoor we met een goed gevoel de competitie afsluiten.’

Het seizoen is na zaterdag voorbij voor Feyenoord B2. Taument: ‘Tenzij B1 aanstaande woensdag de bekerfinale haalt. In dat geval mogen wij in plaats van B1 het toernooi in Bielefeld spelen. Het zou leuk zijn om met deze groep het seizoen daar af te sluiten.’

Willem II/RKC B2 – Feyenoord B2 0-4
32’ 0-1 Gustavo Hamer
46’ 0-2 Gustavo Hamer
52’ 0-3 Rick van der Meer
62’ 0-4 Gustavo Hamer

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk (41’ Van der Mast); Koomen (60’ Rietkerk), Van der Meer (60’ Groos), Verdonk, Absalem; Korporaal, Van Haaren, Hamer; De Jesus (55’ El Hankouri), Den Hoedt en Hammouti (55’ Proost).