Jong Feyenoord/Excelsior besluit seizoen met ruime zege

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond het seizoen afgesloten met een ruime overwinning op Jong Vitesse. In Arnhem won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, die voor de laatste keer als coach optrad van de beloften, met 0-4. Ruud Vormer, Mitchell Te Vrede en Miquel Nelom scoorden voor Jong Feyenoord/Excelsior, terwijl Mike Vreekamp van de thuisploeg in eigen doel schoot.
Het Rotterdamse beloftenteam ging voortvarend van start op het vernieuwde trainingscomplex van Vitesse op Papendal. Jong Vitesse werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet, met een snel doelpunt van Ruud Vormer als resultaat. De middenvelder schoot de bal van afstand hard en laag in het doel.

Die goal was de opmaat voor een wedstrijd waarin Jong Feyenoord/Excelsior vrijwel constant de bovenliggende partij was. De ploeg van Van Bronckhorst combineerde soepel en creëerde nog voor rust verschillende grote kansen. Waar onder anderen Anass Achahbar verschillende mogelijkheden liet liggen, moest er een speler van de thuisploeg aan te pas komen om de marge te verdubbelen. Kort voor rust leverde Guyon Fernandez een voorzet af, die in eigen doel werd gewerkt door Mike Vreekamp.

Na rust bleef Jong Feyenoord/Excelsior gretig op zoek naar een grotere score. De ploeg werd daarbij vroeg in de tweede helft een handje geholpen door Jong Vitesse, dat een strafschop weg gaf die werd benut door Te Vrede. Vijf minuten later bepaalde Nelom de eindstand door te profiteren van een miscommunicatie in de defensie van de thuisploeg.

Jong Vitesse besloot de wedstrijd met tien man, nadat doelman Van der Sman in de slotfase de doorgebroken Guyon Fernandez vloerde. De spits nam vervolgens zelf plaats achter de strafschop die werd toegekend door de scheidsrechter, maar schoot over.

Jong Vitesse – Jong Feyenoord/Excelsior 0-4
9’ 0-1 Vormer
39’ 0-2 Vreekamp (e.d.)
50’ 0-3 Te Vrede (strafschop)