Fanshop
Fanshop

AD en VI zetten Pellè op één

Graziano Pellè is zowel door het AD als VI verkozen tot beste speler van het jaar in de eredivisie. De Italiaanse spits kreeg van de rapporteurs van beide media de hoogste gemiddelde beoordeling over het hele seizoen. Pellè kreeg maandag namens zowel het dagblad als het weekblad de prijs voor beste voetballer van het seizoen officieel overhandigd.
De rapporteurs van AD gaven Pellè een cijfer van 6,79 over de 29 wedstrijden die hij dit seizoen speelde voor Feyenoord. Stefan de Vrij eindigt met een gemiddeld eindcijfer van 6,56 op de vijfde plaats in het spelersklassement van de krant.
 
 
‘Ik ben blij dat ik een prijs aan dit seizoen heb overgehouden’, reageert Pellè in het AD op zijn uitverkiezing. ‘Feyenoord draaide een prachtig seizoen, maar de titel was echt te veel gevraagd. De derde plaats was het maximaal haalbare.’
 
VI beoordeelde de 29 optredens van Pellè gemiddeld met het cijfer 6,93. In het eindklassement van het voetbalweekblad blijft de Italiaan Jens Toornstra (FC Utrecht) en Kenneth Vermeer (Ajax) voor.
 
Naast AD en VI verkoos ook NUSport Pellè tot voetballer van het jaar. Het maandblad gaf de spits een gemiddelde beoordeling van 6,83.