Feyenoord B1 loopt finale bekertoernooi mis

Feyenoord B1 heeft woensdagavond het restant van de bekerwedstrijd tegen Ajax met 0-2 verloren. De eerste helft van de halve finalewedstrijd werd vorige week wegens hevige regenval bij een 0-0 ruststand gestaakt, maar in het restant van het duel gaf Feyenoord woensdagavond niet thuis.
Na drie minuten keek Feyenoord op Varkenoord tegen een achterstand aan. ‘We dekten op drie, vier meter van onze tegenstander en dan wordt het moeilijk om tegendoelpunten te voorkomen’, zuchtte trainer Cor Adriaanse. ‘We hadden afgesproken om Ajax direct onder druk te zetten, maar daar heb ik weinig van gezien.’

Feyenoord kwam tegen Ajax geen moment goed in de wedstrijd. Adriaanse: ‘Het lijkt me dat je tegen Ajax geen motivatie nodig hebt om alles uit de kast te halen. Maar we hebben vandaag niets laten zien. We dekten te ver van onze tegenstander af en hebben zelf niets kunnen creëren. Heel teleurstellend. En dan is het terecht dat je de finale niet haalt.’

De afgelopen wedstrijden tegen PSV en AZ waren goed voor het zelfvertrouwen van de Rotterdammers. ‘En ook aan de eerste helft tegen Ajax van vorige week hadden we een goed gevoel overgehouden. Maar helaas mocht het allemaal niet baten. Je hebt niets aan een goede eerste helft tegen Ajax wanneer je in de tweede helft niet thuis geeft’, aldus Adriaanse.

Feyenoord B1 – Ajax B1 0-2