Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Persie laat voetbalharten sneller kloppen op internationaal jeugdtoernooi

Robin van Persie heeft zaterdag met eigen ogen gezien hoe de editie van het naar hem vernoemde Robin van Persie International Tournament een groot succes is geworden. Tot groot genoegen van de aanwezige jeugdspelertjes van de deelnemende teams was de topspits van Manchester United speciaal voor het internationale jeugdtoernooi in Maassluis overgekomen vanuit Engeland. Van Persie was op het sportcomplex van Feyenoords amateurpartner VDL aandachtig toeschouwers bij de finales en verrichte aansluitend de prijsuitreiking van het door de jeugdopleiding van Feyenoord geadopteerde jeugdtoernooi.

Alsof de aanwezige toeschouwers gedurende de middag – met deelnemende topteams als onder meer Feyenoord, Tottenham Hotspur, Anderlecht en Bayer Leverkusen – nog niet genoeg verwend waren, liet Van Persie zien dat hij de afgelopen jaren niet voor niets is uitgegroeid tot een wereldster. Pal voor de volgepakte tribune op het hoofdveld, waar de finalewedstrijden op dat moment halverwege waren, toonde hij met enkele zeer fraaie trucs zijn fabelachtige techniek. Die kwam ook na afloop van de finale tot uiting, toen Van Persie het met onder meer Feyenoorder Tonny Vilhena in een drie tegen drie duel op speelse wijze opnam tegen drie spelertjes van de winnende teams.

Die eer viel ten deel aan de spelers van de teams van Feyenoord Onder 9 en Anderlecht Onder 10, die zich in hun leeftijdscategorie hadden gekroond tot winnaars van het toernooi. De Belgische ploeg voorkwam daarmee een geheel Rotterdams feestje, aangezien zij in de eindstrijd Feyenoord Onder 10 na strafschoppen versloegen. Feyenoord Onder 9 wist de finale wel in winst om te zetten. Het team van trainer Leen Boer versloeg de leeftijdsgenoten van Bayer Leverkusen met 1-0. ‘Zo’n internationaal toernooi is hartstikke leuk voor de jongens’, reageerde een trotse Boer na afloop van de finale. ‘Dat ze na de overwinning worden beloond door even met Van Persie te mogen voetballen, is natuurlijk geweldig. En bovendien een verrassing, want dat wisten we niet van te voren.’Ook de international zelf omschreef de voetbalmiddag in Maassluis als een prachtige belevenis. ‘Ik geniet van het plezier van de kinderen. Uit mijn eigen tijd als jeugdspeler weet ik nog hoe leuk ik internationale toernooien vond. Het is mooi om te zien hoe goed de techniek van sommige jonge spelertjes al is, of hoe teams met elkaar samenspelen’, zei Van Persie, die speciaal voor het toernooi de met Manchester United veroverde kampioensbokaal van de Premier League had meegebracht.De oud-Feyenoorder haastte zich vervolgens naar het podium, om persoonlijk de prijsuitreiking te verzorgen. Nadat speaker Peter Houtman alle teams één voor één naar voren had geroepen en ook de prijzen van onder meer beste speler en doelman van het toernooi waren uitgereikt, was het tot slot de beurt aan de teams van Feyenoord en Anderlecht. Zij mochten vervolgens ervaren hoe het is om aan de zijde van de grote Robin van Persie onder luid gejuich een fraaie prijzenbeker op te tillen, wat hun jonge voetbalharten ongetwijfeld sneller deed kloppen.