Fanshop
Fanshop

Van Hooijdonk en Lodewijks coaches beloftenelftal

Pierre van Hooijdonk gaat met ingang van het nieuwe seizoen samen met Patrick Lodewijks het gedeelde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior coachen. De 43-jarige oud-spits keert daarmee in een nieuwe rol terug bij de club waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. Lodewijks had het afgelopen seizoen samen met Giovanni van Bronckhorst Jong Feyenoord/Excelsior onder zijn hoede. In het seizoen 2013-2014 zal hij samen met zijn voormalig ploeggenoot Van Hooijdonk de coaching van de beloften op zich nemen.
‘Het is voor Feyenoord een goede zaak dat iemand als Van Hooijdonk, die grote verdiensten heeft gehad bij de club, weer hier aan de slag gaat’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Wij zijn er blij mee dat we iemand van zijn statuur kunnen toevoegen aan de staf van Jong Feyenoord/Excelsior.’

‘Natuurlijk is het voor mij bijzonder om in een nieuwe rol terug te keren bij Feyenoord’, vertelt Van Hooijdonk. ‘Ik kijk er naar uit om bij de beloften aan de slag te gaan, omdat het voor mij een mooie gelegenheid is om te kijken of ik echt het coachvak in wil. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik dit met Patrick Lodewijks ga doen, die ik al erg lang ken en met wie ik heel goed kan opschieten.’

Van Hooijdonk speelde verdeeld over twee periodes vier seizoenen voor Feyenoord. Absoluut hoogtepunt was het winnen van de UEFA Cup in 2002. Van Hooijdonk kroonde zich tot topscorer van het toernooi en scoorde onder meer twee keer in de finale tegen Borussia Dortmund die werd gespeeld in De Kuip.

In 2008 behaalde Van Hooijdonk zijn trainersdiploma TC1. In 2011 was hij assistent-bondscoach bij het nationale elftal van Turkije en trainer van het Turkse B-elftal.