Feyenoord A1 verliest bekerfinale in verlenging van PSV

Feyenoord A1 heeft donderdagavond in het Polman stadion in Almelo de bekerfinale tegen PSV A1 met 3-2 verloren. Na een half uur spelen leidde de ploeg van trainer Damien Hertog met 0-2, maar in de slotfase kreeg het duel toch nog een andere wending.

‘De scheidsrechter heeft een belangrijke rol gespeeld in dit duel’, zei Hertog na afloop. ‘En voor ons helaas in negatieve zin. Nadat Kevin Gomez Nieto en Joey Sleegers ons op voorsprong hadden geschoten, kregen we na de 1-2 uit het niets een penalty tegen. Lucas Woudenberg maakte een overtreding waar hij normaal gesproken een indirecte vrije trap voor zou moeten geven. Maar in plaats daarvan besloot de arbiter hem zijn tweede gele kaart te geven en een strafschop toe te kennen. Heel dubieus.’

De penalty werd benut en met tien man moesten de Rotterdammers stand zien te houden. Dat lukte vrij aardig en in de slotseconde had Rodney Lopes Carbral de uitgelezen kans Feyenoord de beker te bezorgen. Een op een met de PSV-doelman raakte zijn schot echter de lat.

PSV nam in de verlenging, met een man meer op het veld, het initiatief en kwam op voorsprong. Hertog bracht nog een extra spits in, wat een minuut voor tijd resulteerde in een doelpunt van Joey Sleegers. ‘Maar de scheidsrechter keurde ook dat doelpunt af. Ik werd er eerlijk gezegd een beetje cynisch van’, bekende Hertog.

‘En dan houd je een kater over aan dit duel’, sloot de trainer af. ‘Maar als ik terugkijk op dit seizoen kan ik alleen maar trots zijn. Ook op deze finale trouwens. Dat we met tien man zijn blijven knokken en kansen hebben gekregen op de overwinning stemt mij erg tevreden. Dat gevoel overheerst gelukkig.’

Jong Feyenoord/Excelsior - Jong PSV 2-3 (na verlenging)
21' 1-0 Gomes-Nieto
31' 2-0 Sleegers (strafschop)
70' 2-1 Hermannsson
84' 2-2 Muzaqi (strafschop)
109' 2-3 Kardes

Rood: Woudenberg

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek (109’ Da Silva), Maatsen, Woudenberg; Dekker (55’ Hardeveld), Karsdorp, Gomez Nieto (65’ Thong); Sleegers, Janssen (106’ Da Silva) en Dammers.