Fanshop
Fanshop

Eerste kampioenschap Feyenoord Street League prooi voor FC Barca

FC Barca heeft zich zondagmiddag gekroond tot kampioen van de Feyenoord Street League. Tijdens de afsluitende speelronde van het eerste seizoen van de straatvoetbalcompetitie was het team uit deelgemeente Charlois in de beslissende eindstrijd met 4-1 te sterk voor FC Rotterdam. De uitgereikte kampioenschaal werd door de spelers van FC Barca juichend meegenomen in de officiële spelersbus van Feyenoord, die op het Afrikaanderplein klaar stond om de winnaars terug naar huis te vervoeren.
Het plein in Rotterdam-Zuid was zondag omgetoverd tot een klein voetbaldorp. Rondom het Cruijff Court Salomon Kalou, dat als speelveld voor de finaleronde fungeerde, waren allerlei activiteiten opgesteld. Buurtbewoners en supporters konden zo onder de klanken van een heel repertoire aan Feyenoord-liedjes vrij deelnemen aan bijvoorbeeld een levend tafelvoetbalspel of voetballen in een voetbalkooi. Terwijl de toeschouwers zich onder de warme voorjaarszon rondom het veldje rijendik hadden opgesteld, hadden enkele omwonenden de luxe om vanaf hun balkon getuige te zijn van de ontknoping van de Street League.

 

 

 

 
 
De spannende finaledag beleefde haar climax met het duel tussen FC Barca en FC Rotterdam, die zich als winnaars van hun poules hadden geplaatst voor de finale. Aansluitend daarop vond op het veld de huldiging plaats, waar aanvoerder Bilal namens het winnende team van FC Barca de zilveren kampioensschaal kreeg uitgereikt. ‘Hier hebben we als team het hele jaar voor gestreden’, vertelde de dertienjarige speler, omringd door zijn uitgelaten ploeggenoten. ‘De Street League heeft ons dit jaar veel plezier gebracht en ik ben heel trots dat we nu kampioen zijn. Volgend jaar doen we zeker weer mee.’

 

 

 

 
 
Tijdens de feestelijke afsluiting van het eerste seizoen werd nog maar eens duidelijk dat de Feyenoord Street League meer is dan voetbal alleen. Zo werd Arthur Holster van FC Rotterdam vanwege zijn inzet en hulp bij de organisatie verkozen tot coach van het jaar en ontving Black Lions als sportiefste team van de competitie de zogeheten Hand in Hand-trofee, die zij onder meer met hun maatschappelijke inzet hadden verdiend.

 

 

 

 
 
Terwijl de spelersbus met daarin de spelers van FC Barca en Black Lions langzaam van het terrein afdraaide, blikte Marjolein Woudstra, coördinator van de Feyenoord Street League, tevreden terug op het eerste seizoen. ‘De grootste winst die we hebben geboekt is dat teams hun best doen om punten te verdienen buiten de wedstrijden om, zoals met buurtbijdragen’, zei ze. ‘Vanuit de wijken in Rotterdam-Zuid hebben we veel positieve reacties gekregen en het eerste seizoen is vandaag op goede wijze afgesloten. Dit smaakt naar meer, dus we gaan volgend jaar zeker door.’

 

 

 

 
 
De Feyenoord Street League is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Meer informatie over de Feyenoord Street League is te vinden op www.feyenoord.nl/streetleague.