Fanshop
Fanshop

Feyenoord met meeste spelers op EK onder 21

Feyenoord is de club die met het meeste spelers is vertegenwoordigd op het EK onder 21, dat woensdag (vandaag) van start gaat in Israël. Buiten de vijf Feyenoorders die deel uitmaken van de selectie van Jong Oranje (Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Kelvin Leerdam) is ook Harmeet Singh met Jong Noorwegen actief op het jeugd-EK. Feyenoord is daarmee de enige club waarvan zes spelers deelnemen aan het EK onder 21. FC Barcelona en Borussia Mönchengladbach staan elk vijf spelers af voor het EK, terwijl SC Freiburg met vier spelers is vertegenwoordigd.
Voor Singh begint het EK met Jong Noorwegen woensdagavond met de openingswedstrijd tegen gastland Jong Israël. De Noren moeten het daarnaast in Groep A opnemen tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland en Italië.
 
Jong Oranje is als een van de favorieten voor de titel afgereisd naar Israël, maar de ploeg van coach Cor Pot wacht een zware opgave om de groepsfase door te komen. In Groep B gaan van het kwartet Nederland, Duitsland, Rusland en regerend kampioen Spanje slechts twee ploegen naar de halve finales.
 
Groepswedstrijden Jong Oranje
Donderdag 6 juni       Jong Oranje - Jong Duitsland (20.30 uur Petach-Tikva - Israël)
Zondag 9 juni            Jong Oranje - Jong Rusland (18.00 uur Jeruzalem - Israël)
Woensdag 12 juni      Jong Spanje - Jong Oranje (18.00 uur Petach-Tikva – Israël)
 
Groepswedstrijden Jong Noorwegen
Woensdag 5 juni        Jong Israël - Jong Noorwegen (18.00 uur* Netanya - Israël)
Zaterdag 8 juni          Jong Engeland - Jong Noorwegen (18.00 uur* Petach-Tikva - Israël)
Dinsdag 11 juni          Jong Noorwegen - Jong Italië (18.00 uur* Tel Aviv - Israël)
 
Halve finales: vrijdag 15 juni
Finale: dinsdag 18 juni