Fanshop
Fanshop

Ruben Schaken koning van de assist

Het seizoen 2012-2013 zit erop. Feyenoord.nl blikt deze week terug op de competitie, aan de hand van de feiten en de cijfers van de 34 door Feyenoord gespeelde wedstrijden in de eredivisie. Een terugblik in drie delen, in samenwerking met Ortec/TSS. In deel II: de aangevers en de basisklanten.
MEESTE ASSISTS

 
Ruben Schaken komt over het afgelopen seizoen niet voor in de hoogste regionen van de topscorerslijst, maar staat qua assists op eenzame hoogte. De aanvaller stelde liefst elf keer een ploeggenoot in staat om te scoren. Opvallend zijn de hoge noteringen voor John Goossens en Wesley Verhoek, die ondanks minder speelminuten dan de andere aangevers in deze lijst toch allebei vier keer aan de basis stonden van een goal.
 
Naam  Assists Wedstrijden
1. Ruben Schaken      11 31
2. Graziano Pellè 6 29
3. Jordy Clasie                6 33
4. John Goossens        4 10
5. Wesley Verhoek     4 25
 
MEESTE BASISPLAATSEN

 
Dat Daryl Janmaat en Jordy Clasie geen zogenoemd ‘perfect seizoen’ draaiden, waarin ze alle 34 wedstrijden speelden, had bij allebei te maken met een schorsing. Zowel Janmaat als Clasie miste daardoor één wedstrijd, maar de twee stonden daarbuiten steevast als eerste op het wedstrijdformulier. De hoge notering van Janmaat is extra bijzonder omdat hij pas zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord beleefde.
 
Naam  Basisplaatsen
1. Jordy Clasie 33
Daryl Janmaat 33
3. Bruno Martins Indi             32
4. Lex Immers             31
5. Graziano Pellè        29
 
Bekijk de volledige overzichten van statistieken en cijfers van Feyenoord over het afgelopen seizoen deze maand in Feyenoord Magazine. Het clubmagazine valt op de mat bij alle leden van Het Legioen en is los in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro.