Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Achahbar schiet Oranje Onder 19 naar overwinning

Anass Achahbar heeft woensdagavond de winnende treffer gemaakt in het eerste duel van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar op de eliteronde van de EK-kwalificatie. De talentvolle aanvaller besliste het duel met de leeftijdsgenoten van gastland Noorwegen door zes minuten voor tijd de 2-1 binnen te schieten. Vitesse/AGOVV-speler Brahim Darri had een kwartier eerder al voor de gelijkmaker gezorgd, nadat Oranje na ruim een uur spelen op achterstand was gekomen.
Tijdens het eerste duel van de eliteronde in Noorwegen deed KNVB coach Wim van Zwam een beroep op vier Feyenoorders. Naast Achahbar en Terence Kongolo begonnen ook de A-junioren Boy de Jong en Sven van Beek in de basis. Het viertal speelde de volledige wedstrijd.

De tweede wedstrijd voor Oranje Onder 19 staat aankomende vrijdag op het programma. De ploeg neemt het dan op tegen Cyprus, dat de eerste wedstrijd met 1-3 verloor van Duitsland. De winnaar van de eliteronde van de EK-kwalificatie plaatst zich voor het EK in Litouwen dat van 20 juli tot 1 augustus wordt gespeeld.