Jong Oranje op de valreep langs Jong Duitsland

Jong Oranje is donderdagavond het EK in Israël begonnen met een 3-2 overwinning op Jong Duitsland. Met Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in de basis begon Nederland sterk aan de wedstrijd met een 2-0 voorsprong bij rust als gevolg, door goals van Adam Maher en Georginio Wijnaldum. Jong Duitsland trok in de tweede helft het initiatief naar zich toe en wist eveneens twee keer te scoren, waardoor het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. Oud-Feyenoorder Leroy Fer zorgde echter in de slotminuut met een rake kopbal uit een hoekschop alsnog voor de overwinning voor Jong Oranje.
De Vrij en Martins Indi speelden donderdag samen de volledige wedstrijd in het centrum van de defensie. Jordy Clasie, Kelvin Leerdam en Tonny Vilhena kwamen niet in actie. Jong Oranje speelt aanstaande zondag om 18.00 uur de volgende groepswedstrijd tegen Jong Rusland.