Fanshop
Fanshop

Jobscorers als winnaars van het veld na leerzame workshop

Voor de deelnemers van het project Feyenoord Jobscorer stond er dinsdag een bijzondere workshop op het programma. De aftrap van de workshop werd verricht met een theoriegedeelte in de Giovanni van Bronckhorst Academy, waarna de jongeren tot hun verassing het heilige gras van De Kuip mochten betreden. Daar troffen zij rondom de middencirkel vier soorten roofvogels aan, die centraal stonden in de activiteit die hen te wachten stond.
De activiteit met de roofvogels sloot aan op de prestentatie die de Jobscorers eerder op de dag hadden gekregen in de Academy. Daarin had Jan Brand namens B on the Move, een bedrijf dat teambuildingstrainingen verzorgt, aan de hand van thema's als communicatie, durf en vertrouwen verteld hoe de jongeren een grens kunnen overgaan, om daarmee een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten.


Hoe leerzaam de woorden van Brand waren geweest, bleek wel toen de deelnemers op het zonnige veld van De Kuip één voor één de roofvogels op hun arm durfden te nemen. Terwijl sommigen van hen eerst nog huiverig toekeken hoe Henri Hommerson, eigenaar van valkeniersbedrijf Flying Emotion, de Canadese Oehoe en de Europese Velduil van dichtbij liet zien, hadden zij enkele momenten later hun angst overwonnen, onder meer door het vertrouwen in de begeleiding.'Dat zijn momenten die ons voldoening geven', glimlachte Brand, die samen met zijn collega de jongeren in vogelvlucht had verteld over de afkomst en de eigenschappen van de roofvogels. 'Deze workshop geven we aan allerlei doelgroepen, maar van vrijwel iedereen krijgen we te horen hoe leerzaam het is en dat ze er een bepaalde winst uithalen. Dat blijkt ook bij de deelnemers van vandaag.'Nadat alle Jobscorers de verschillende roofvogels even hadden vastgehouden en zelfs hadden gevoerd, werd de workshop afgesloten met een ultieme test van durf en vertrouwen. De Jobscorers en hun begeleiders kregen de opdracht om op een rijtje op hun rug op het veld te gaan liggen, waarna de roofvogels op enkele centimeters boven hun hoofden overvlogen.'Dat was een hele spannende ervaring', zei Desiree, een van de deelnemers van het project Jobscorer. 'Voor ons was het echt een verassing dat we met de roofvogels aan de slag gingen. Ik vond het heel mooi om zo'n grote vogel van dichtbij te zien en zelfs even vast te houden, dat heeft echt indruk op me gemaakt. Omdat het ook nog eens een heel leerzame dag was, zal ik deze ervaring niet snel meer vergeten.'