Drie Feyenoorders in actie bij winnend Nederlands elftal

Het Nederlands elftal heeft dinsdagmiddag de Aziatische oefentrip afgesloten met een overwinning op China. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won in Peking met 0-2. Oud-Feyenoorder Robin van Persie zette Oranje al in de elfde minuut van het oefenduel op voorsprong, waarna Wesley Sneijder na ruim een uur spelen de voorsprong verdubbelde en daarmee de eindstand bepaalde. China eindigde de wedstrijd met tien man wegens een rode kaart voor Qin Sheng.
Miquel Nelom kon evenals in de interland tegen Indonesie van afgelopen vrijdag op een basisplaats rekenen in het elftal van Van Gaal. De linksback werd in de rust vervangen door Erik Pieters. Daryl Janmaat en Ruben Schaken speelden als invaller respectievelijk 45 en 21 minuten mee. Ook de oud-Feyenoorders Ron Vlaar, Dirk Kuijt, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman kwamen in actie tijdens het oefenduel in de Chinese hoofdstad.