Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord begint competitie met uitwedstrijd tegen PEC Zwolle

Feyenoord begint het voetbalseizoen 2013-2014 met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ronald Koeman gaat op zondag 4 augustus op bezoek in het IJsseldelta Stadion. FC Twente is een week later op zondag 11 augustus de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Dit blijkt uit het conceptprogramma betaald voetbal dat de KNVB donderdag heeft gepubliceerd.

De eredivisie gaat op vrijdag 2 augustus van start met een duel tussen Ajax en Roda JC. Een week na de eerste competitietopper tegen FC Twente reist Feyenoord in de derde speelronde af naar Amsterdam voor de eerste Klassieker van het seizoen. Deze wordt gespeeld op zondag 18 augustus, terwijl Feyenoord – Ajax op zondag 2 maart 2014 op het programma staat.

De uitwedstrijd tegen FC Twente wordt gespeeld op zondag 23 februari, terwijl de toppers tegen PSV zijn vastgesteld op zondag 1 december (in De Kuip) en zondag 13 april (in het Philips Stadion). Feyenoord speelt op zondag 6 oktober de uitwedstrijd tegen Vitesse, dat het afgelopen seizoen op de vierde plaats eindigde. De Arnhemmers komen op vrijdagavond 31 januari op bezoek in De Kuip.

Met nog twee speelrondes in de competitie te gaan wordt de finale van de KNVB beker gespeeld op zondag 20 april in De Kuip. Zondag 27 april en zaterdag 3 mei zijn de twee laatste speeldata van het seizoen. Die dag zullen alle wedstrijden gelijktijdig worden afgewerkt. Feyenoord sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen AZ.

Het conceptprogramma van de KNVB is nog onderhevig aan veranderingen en wordt donderdagmiddag besproken met de betaald-voetbalorganisaties en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het definitieve programma wordt (onder voorbehoud) op dinsdag 18 juni gepubliceerd.

Bekijk hier het volledige concept programma van het betaald voetbal voor het seizoen 2013-2014.