Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord B2 centraal in nieuw boek ‘Iedereen praat over ons’

Martin van Geel heeft afgelopen zaterdag op Varkenoord het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek ‘Iedereen praat over ons’. Voor dit boek, dat wordt uitgegeven onder redactie van Hard Gras, volgde journalist Steven van der Hoeven het afgelopen seizoen Feyenoord B2 op de voet. Zijn verslag geeft een unieke inkijk in de veelgeroemde jeugdopleiding van de club. Jean-Paul Boëtius kreeg tijdens de drukbezochte presentatie, waarbij onder meer alle spelers van Feyenoord B2 en verschillende jeugdtrainers van de club aanwezig waren, het tweede exemplaar uitgereikt.
Feyenoord gaf begin dit seizoen eenmalig een journalist toestemming om een jaar mee te lopen in de jeugdopleiding van de club. Van der Hoeven kreeg de volledige vrijheid om de spelers van Feyenoord B2 – één van de meest talentvolle lichtingen uit de opleiding – dagelijks van dichtbij te volgen en mocht onder meer aanwezig zijn bij de teambesprekingen en beoordelingsgesprekken.
 

Martin van Geel ontvangt uit handen van schrijver Steven van der Hoeven het eerste exemplaar van 'Iedereen praat over ons'.
 
Van Geel liet zaterdag weten blij te zijn met het eindresultaat. ‘Dit boek geeft een goed inzicht in de manier waarop wij werken in de jeugdopleiding’, zei de technisch directeur. ‘Dat is bijvoorbeeld van belang met het oog op jeugdspelers die in de toekomst bij ons zullen spelen. Zij kunnen met dit boek alvast kennismaken met onze manier van werken. Wij zijn als Feyenoord trots op dit boek.’
 
Henk Spaan, een van de hoofdredacteuren van Hard Gras, gaf Feyenoord de complimenten voor de medewerking die Van der Hoeven kreeg bij het maken van het boek. ‘Daaruit spreekt een groot zelfvertrouwen bij de club’, vertelde hij. ‘Het boek is een eerlijk verslag geworden van een jaar binnen de jeugdopleiding, waardoor je als lezer inzicht krijgt in de buitengewoon grote problemen waarmee jonge voetballers te maken krijgen. Daarnaast laat het boek zien waarin de kracht van de jeugdopleiding van Feyenoord zit, namelijk in de mensen die er werken. Zij zijn de peilers onder het succes.’
 
Het boek ‘Iedereen praat over ons’ is aanstaande woensdag rond de eerste training van Feyenoord voor het eerst verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshops. Schrijver Steven van der Hoeven zal aanstaande vrijdag vanaf 17.00 uur het boek signeren bij boekhandel Snoek aan de Meent 126 in Rotterdam.