Koeman: ‘We oogden fit en fanatiek’

Na afloop van de eerste wedstrijd van de oefencampagne kon Ronald Koeman tevreden constateren dat zijn ploeg de meegekregen opdrachten prima had uitgevoerd. Omdat alle spelers zaterdag in het traditionele oefenduel met Sportclub Feyenoord drie kwartier in actie zouden komen, eiste de hoofdtrainer dat iedereen in die tijd volle bak zou gaan. ‘Ik heb gezien wat ik wilde zien’, zei Koeman op Varkenoord, waar hij Feyenoord een ruime 0-7 overwinning zag boeken.
Die score kwam vrijwel volledig tot stand in de tweede helft, toen Feyenoord na een 0-1 ruststand zes keer wist te scoren. ‘Ik vond ons de hele wedstrijd fit en fanatiek ogen. Het verschil was dat het rendement na rust een stuk hoger lag, maar toen stond er ook een ander elftal in het veld’, zo verwees de trainer naar het aantal basisspelers van afgelopen seizoen dat tijdens de tweede helft in het veld stond. ‘Scorend vermogen is een onderdeel waarin we dit seizoen stappen hopen te maken.’

Het was een van de redenen waarom Koeman uitkeek naar het trainingskamp in Ermelo van komende week, waar alle tijd en gelegenheid is om verder toe te werken naar de start van het seizoen. ‘Het is altijd prettig om een hele week bij elkaar te zijn en hard te kunnen trainen. Als team willen we daar op fysiek en mentaal vlak sterker worden, terwijl we tevens verder kunnen werken aan onze speelwijze.’