Fanshop
Fanshop

EK-gangers terug in De Kuip

Ronald Koeman heeft maandag voor het eerst dit seizoen zijn complete selectie kunnen verwelkomen in De Kuip. Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi en Harmeet Singh, die vorige maand deelnamen aan het EK onder 21 in Israël, keerden allemaal terug op de club. De eerste activiteit die daar op het programma stond, was het maken van de selectiefoto voor het nieuwe seizoen evenals de spelersportretten. Direct daarna werkte de volledige groep een training af op Varkenoord.
Een groot deel van de training stond onder leiding van fysieke trainer Jan Kluitenberg, die niet alleen met de spelers aan hun conditie werkte, maar ook verschillende stabiliteitsoefeningen op het programma had staan.
 
 
Stefan de Vrij kon volledig deelnemen aan de training. De verdediger raakte in de halve finale van het EK onder 21 tegen Jong Italië geblesseerd, maar gaf maandagmiddag te kennen geen last meer te hebben. ‘Ik heb niet zo’n lange vakantie gehad, maar die weken dat ik weg ben geweest hebben me wel goed gedaan’, vertelde hij. ‘Niet alleen ben ik fysiek weer fit, maar ook heb ik mijn hoofd weer leeg kunnen maken na een lang seizoen. Nu ben ik blij dat we weer gaan beginnen met Feyenoord.’
 
De Vrij stapte maandagmiddag na de lunch samen met zijn ploeggenoten in de bus, die de selectie richting Ermelo rijdt, waar Feyenoord de komende week verblijft voor een trainingskamp. Maandagmiddag om 17.00 uur wordt op het terrein van FC Horst de eerste training in Ermelo afgewerkt.