Fanshop
Fanshop

Besluit gemeenteraad stelt Feyenoord familie zeer teleur

De Feyenoord familie (sportclub, BVO en stadion) is buitengewoon teleurgesteld dat in de gemeenteraad geen meerderheid is die de bouw van een nieuw stadion voor de Rotterdamse voetbaltrots wil steunen. De raad bleek donderdagochtend niet akkoord te zullen gaan met het geven van een gemeentegarantie, waar door de voltallige Feyenoord familie om was gevraagd.

De gevraagde gemeentegarantie had de Feyenoord familie nodig om tegen gunstige(re) voorwaarden geld uit de markt te kunnen halen voor de bouw van een nieuw stadion alsmede de geplande nieuwe (wedstrijd- en trainings-) accommodaties op Varkenoord. De bouw van een nieuw stadion voor  Feyenoord lijkt hiermee voorlopig van de baan.

Feyenoord heeft steeds aangegeven dat een nieuw stadion hard nodig is, omdat de club uit de mooie maar verouderde Kuip bij lange na niet genoeg inkomsten kan genereren om de concurrentie qua begroting bij te benen. Nu al heeft Feyenoord nog slechts de vijfde begroting van de eredivisie. In een nieuw stadion verwachtte de club haar huidige begroting van nog geen € 40 miljoen op termijn minimaal te kunnen verdubbelen naar ruim € 80 miljoen.

‘Deze uitkomst uit de gemeenteraad mag je gerust een bittere pil noemen’, aldus algemeen directeur Eric Gudde. Stadiondirecteur Jan van Merwijk denkt daar niet anders over. ’Dit is echt een hele fikse streep door de rekening’.

Hoe de Rotterdamse voetbaltrots nu in de toekomst toch financieel moet zien aan te haken is volgens de beleidsbepalers even onduidelijk. ‘Dat is echt een hele lastige vraag, zeker als je die nu zo kort na het teleurstellende besluit stelt’, aldus Gudde. ‘Club en supporters mogen er uiteraard van uitgaan dat we voortgaan op de goede en met succes ingeslagen weg van financiële gezondmaking en sportief presteren. Na het verwerken van de teleurstelling gaan we met al onze creativiteit weer nadenken over hoe we Feyenoord toch de grote sprong voorwaarts kunnen laten maken, zoals iedereen wil.’