Achahbar belangrijk voor Oranje onder 19 op EK

Anass Achahbar heeft zaterdagavond een groot aandeel gehad in de overwinning van Oranje onder 19 op het Europees Kampioenschap in Litouwen. De talentvolle aanvaller scoorde twee keer in de wedstrijd die door de ploeg van KNVB coach Wim van Zwam met 2-3 werd gewonnen van Litouwen. Het duel was voor Oranje het eerste groepsduel op het EK.
Al binnen het eerste half uur van de wedstrijd had Achahbar twee keer het net gevonden. De comfortabele 0-2 voorsprong werd door Oranje na rust uit handen gegeven, waarna het duel leek af te stevenen op een 2-2 gelijkspel. Invaller Rai Vloet zorgde diep in blessuretijd met zijn doelpunt voor de winnende 2-3.

Naast Achahbar kwamen er bij Oranje onder 19 nog drie Feyenoorders in actie. Sven van Beek, Terence Kongolo en Lucas Woudenberg speelden alle drie de volle negentig minuten in de defensie van het elftal.

Oranje vervolgt het toernooi aankomende dinsdag met de tweede wedstrijd in de groepsfase, waarin Portugal de tegenstander is.