Fanshop
Fanshop

Warm ontvangst voor selectie tijdens sfeervolle Open Dag

De Feyenoord-selectie van het seizoen 2013-2014 heeft zondag een warm onthaal gekregen tijdens de Open Dag. In een zonovergoten Kuip werden alle spelers aan het legioen gepresenteerd, met als hoogtepunt de traditionele landing van de helikopter met daarin de nieuwelingen Matthew Steenvoorden, Elvis Manu, Joey Sleegers en Jordy van Deelen.
‘Dit is prachtig. Heel mooi om te zien hoeveel mensen er in het stadion zitten’, glunderde Manu net nadat hij onder luid applaus van de supporters door de helikopter op het veld was afgezet. Terwijl ook Steenvoorden en Van Deelen hun ogen uitkeken in de volle Kuip, vertelde Sleegers dat hij had genoten van de vlucht over Rotterdam en het stadion. ‘Ik vond het kicken. Geweldig om dit mee te maken. Het voelt heel goed om zo ontvangen te worden door de supporters. Nu kijk ik nog meer uit naar het aankomende seizoen met Feyenoord.’Tot het moment dat de helikopter aan de strakblauwe hemel boven De Kuip zichtbaar werd, kende de Open Dag al een geslaagde start met het zeer uitgebreide buitenprogramma. Dat het legioen ook voor het programma binnen de lijnen snel in de stemming werd gebracht, was voor een groot deel te danken aan Mathijs Kasander, lid van Feyenoords juniorclub Kameraadjes. De jonge supporter vormde eerst met tientallen andere Kameraadjes het Feyenoord-logo in de middenstip, om zich vervolgens daaruit los te maken en na een volle sprint een doelpunt te maken.

Zijn actie betekende de officiële aftrap van het binnenprogramma en werd met luid gejuich ontvangen door de supporters, die even daarvoor vanaf hun plaatsje in de zon hadden genoten van de talenten van Feyenoord A1. Onder leiding van nieuwe trainer Roy Makaay en Gaston Taument werkten zij in De Kuip de eerste training van het nieuwe seizoen af, maar niet voordat zij nog even trots de afgelopen seizoen veroverde kampioensschaal hadden getoond aan de volle tribunes.Alsof het legioen daarmee nog niet voldoende was opgewarmd voor de presentatie van de selectie voor het seizoen 2013-2014, meldde Lee Towers zich vervolgens voor een optreden op het veld. Zijn ‘Mijn Feyenoord’ werd massaal meegezongen, waarna Ronald Koeman via een metershoog videoscherm de presentatoren Peter Houtman en Koert Westerman opriep om ook het ‘Hand in Hand’ in te zetten. Toen de supporters ook hier enthousiast op inhaakten, meldde de hoofdtrainer zich samen met zijn collega’s van de staf op het veld.Vanaf het podium, dat was opgesteld achter een van de doelen, had de complete staf een prima overzicht op de entree van de spelers, die per linie op de achterbank van een fraaie Opel het veld op werden gereden.Nadat de selectie was gecompleteerd door de vier nieuwelingen uit de helikopter, konden spelers en staf tijdens de ereronde door het stadion rekenen op een staande ovatie. Het officiële programma van de Open Dag kwam daarmee ten einde, al nam de volledige selectie uiteraard nog alle tijd voor de afsluitende handtekeningensessie.