Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord Jobscorers op excursie bij Croon Elektrotechniek

Drie deelnemers van het project Feyenoord Jobscorers zijn afgelopen week op excursie geweest bij Croon Elektrotechniek, een bedrijf dat al jarenlang is aangesloten bij de Feyenoord Business Club. Het werkbezoek was bedoeld om de jongeren kennis te laten maken met het bedrijf én met het vak elektrotechniek.
De deelnemers werden tijdens de excursie bij Croon, dat via de FBC betrokken raakte bij het project Jobscorer, begeleid door Gerard Noordermeer, praktijkopleider bij het E-college van Croon. 'Dit soort projecten ondersteunen wij graag', vertelde hij. 'Niet alleen vanuit onze MVO visie, maar ook ter promotie van techniek bij jongeren. Iets waar wij ons dagelijks mee bezig houden.'

Als initiatiefnemer en coördinator van Feyenoord Jobscorer was Mark Smit blij met de kans om een kijkje in de keuken van Croon te mogen nemen. 'Hoe breder het aanbod van bedrijven dat haar deuren openstelt, des te beter de jongeren kunnen bekijken wat zij wel en niet leuk vinden', vertelde Smit, die de deelnemers gedurende het project begeleidt met als doel te ondervinden welk vakgebied er bij hen past. 'Zo ook vandaag bij Croon. De jongens vinden het heel erg interessant om te zien wat voor techniek er allemaal schuilt achter bijvoorbeeld een containerschip. Daarnaast hebben ze ook ervaren hoe het is om zelf iets te maken, en met succes.' Met die laatste woorden verwees Smit naar een lampenschakeling, die de jongeren zelf in elkaar hadden gezet bij het E-college.

Feyenoord Jobscorer is een van de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Het Feyenoord Jobscorer-project is vanwege de goede resultaten één van de drie genomineerden voor Project van het jaar, een award vanuit Stichting Meer dan Voetbal.