Fanshop
Fanshop

Reünie oud-spelers is feest van herkenning in De Kuip

Voor alle supporters die zondag de openingswedstrijd tegen Getafe CF bezochten, was het voorafgaand aan het duel een feest van herkenning op het veld van De Kuip. Daar werd de traditionele groepsfoto gemaakt van tientallen oud-Feyenoorders, waarbij vele generaties samen kwamen. Van clubtopscorer aller tijden Cor van der Gijp tot huidig jeugdtrainer Gaston Taument en van Europa Cup-winnaar Willem van Hanegem tot ‘eeuwige aanvoerder’ Gerard Kerkum: allemaal werden ze zondagmiddag vastgelegd door de huisfotograaf van Feyenoord.
De middag in De Kuip was voor de oud-spelers begonnen met de jaarlijkse spelersreünie in het Maasgebouw. Daar werden de Feyenoorders ontvangen met een hapje en een drankje en was er alle tijd om oude herinneringen op te halen en nieuwe verhalen uit te wisselen. Onder meer oud-aanvaller Henk Schouten genoot er zichtbaar van om vele oude bekenden tegen te komen en ze tussendoor te vermaken met een aantal van zijn beste moppen.

‘Sommige jongens, zoals Cor van der Gijp en Henk van der Bijl, zie ik om de veertien dagen in De Kuip, maar andere oud-spelers die van buiten de stad komen zie ik minder vaak’, zei hij. ‘Het is hartstikke leuk om die mannen eens per jaar allemaal bij elkaar te hebben. We kunnen het nog steeds heel goed met elkaar vinden, ook al is het vijftig jaar terug dat we met elkaar gevoetbald hebben. We komen ook nog steeds bij elkaar op de verjaardag, dat is heel speciaal.’

In het stadion werden de oud-spelers ontvangen met een groot applaus door de supporters die al hun plek op de tribune hadden opgezocht. Zij zagen onder meer Tomasz Rzasa het veld betreden. De Poolse oud-verdediger was speciaal vanwege de reunie naar Nederland gekomen, zo vertelde hij in de microfoon van stadionspeaker Peter Houtman. ‘Ik wilde mijn kinderen, die in Nederland zijn geboren, laten zien waar ik gevoetbald heb. Feyenoord heeft de beste supporters van Nederland. De mooiste tijd als voetballer heb ik hier meegemaakt.’

Tijdens de spelersreünie in het Maasgebouw werd een ogenblik stilte ingelast door Feyenoords President-Commissaris Dick van Well voor de oud-Feyenoorders die het afgelopen jaar zijn overleden, waarbij hij Ab Fafié en Paul van der Blom in het bijzonder benoemde.