Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Geslaagde laatste test voor gretig Feyenoord

Feyenoord kan terugkijken op een geslaagde laatste test voor de start van de competitie. Een week voordat Feyenoord op bezoek gaat bij PEC Zwolle, was de ploeg in een zonnige Kuip met 3-1 te sterk voor het Spaanse Getafe CF. Feyenoord was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en wist door doelpunten van Lex Immers, Wesley Verhoek en een eigen goal van de Getafe-doelman het verschil te maken.


De elf spelers die zondagmiddag aan de aftrap verschenen bij Feyenoord, waren precies dezelfde als degenen die in de basis stonden tijdens de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen tegen NAC Breda (1-0). Daarmee was direct het verhaal van deze voorbereiding verteld. Feyenoord raakte tot dusver geen van de bepalende spelers kwijt, maar mocht ook geen directe versterkingen verwelkomen.
 
Zodoende waren er weinig verrassingen voor de supporters die naar de traditionele openingswedstrijd van het seizoen waren gekomen, al was het voor hen wel de vraag hoe de ploeg van trainer Ronald Koeman ervoor zou staan aan het eind van de oefencampagne. Daarin maakte Feyenoord een prima indruk tegen de amateurclubs die het trof, maar de ploeg wist vervolgens niet te winnen van FC Dordrecht (1-1) en Hellas Verona (1-0 verlies).

 
Tegen Getafe gaf Koeman voor het eerst zijn beoogde basiself voor de start van het seizoen een kans. Zij zorgden voor een prima openingsfase van Feyenoord. Getafe, dat twee dagen eerder nog met 1-0 had verloren van Heracles Almelo, werd vroeg afgejaagd en met prima combinatiespel bespeeld. Tot de rust creëerde Feyenoord op die manier een handvol kansen, terwijl Getafe slechts eenmaal gevaarlijk werd uit een snelle counter.

 
De 1-0 voorsprong bij rust was zodoende volledig verdiend. Het doelpunt dat daarvoor nodig was, kwam van de voet van Lex Immers. De middenvelder werd na twintig minuten spelen met een fraaie lob de diepte in gestuurd door Tonny Vilhena. Immers controleerde de bal vervolgens prima, omspeelde de keeper en hoefde daarna alleen nog binnen te tikken.

 
Feyenoords tweede doelpunt, dat kort na rust viel, zal waarschijnlijk de boeken ingaan als een van de merkwaardigste van het seizoen. Pellè kwam oog in oog met keeper Moyá en schoot hard op het lichaam van de doelman. Die verloor evenals de Feyenoord-spits de bal een moment uit het oog en werkte die vervolgens zonder het zelf door te hebben over zijn eigen doellijn.

 
Daarmee bezorgde hij Feyenoord een verdiende ruimere marge, alleen kon de ploeg van Koeman daar niet lang van genieten. Drie minuten later maakte Gavilan namelijk al de aansluitingstreffer namens de Spanjaarden. De nummer tien nam een afvallende bal in één keer op zijn schoen en passeerde Mulder met een loeihard schot van grote afstand.

 
Ook in het laatste half uur bleef Feyenoord de bovenliggende partij, al hadden de vele wissels aan beide kanten hun weerslag op het spelniveau. Desondanks bleef Feyenoord gretig de aanval zoeken, met een kwartier voor tijd een derde doelpunt als gevolg. Die goal kwam helemaal op het conto van de invallers Sekou Cissé en Wesley Verhoek. Waar de eerste vanaf de linkerkant van het veld de aangever was, kon de tweede de harde voorzet bij de tweede paal binnentikken.

 
Feyenoord – Getafe CF 3-1
Scoreverloop:
19’ 1-0 Immers
49’ 2-0 Moyá (e.d.)
52’ 2-1 Gavilan
76’ 3-1 Verhoek
 
Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Sarabia, Miku (Getafe CF)
 
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat (85’ Van Deelen), De Vrij (46’ Nelom), Mathijsen, Martins Indi; Clasie (85’Sleegers), Immers (72’ Singh), Vilhena (63’ Vormer); Schaken (63’ Verhoek), Pellè (79’ Te Vrede) en Goossens (71’ Cissé).
Getafe CF: Moyá; Valera, Lopo Garcia, Rafael, Roberto Lago; Michel (71’ Borja), Xavi Torres (71’ Moquera Oliver), Lafita; Pablo Sarabia (67’ Alvaro), Gavilán (67’ Escudero) en Colunga.