Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Plezier voorop tijdens jaarlijkse G-voetbaldag

Voor honderden G-voetballers was het woensdag een meer dan bijzondere dag. Zij namen op het complex van BVV Barendrecht op meer dan enthousiaste wijze deel aan een onderling toernooi tijdens de jaarlijkse G-voetbaldag. Omdat de teams hun wedstrijden afwerkten in de officiële tenues van alle clubs uit het betaalde voetbal, waanden de voetballers zich als een prof op de velden.

Namens Feyenoord waren onder meer hoofd jeugdopleiding Damien Hertog, senior scout Maup Martens en de jeugdtrainers Gaston Taument en Edwin de Graaf aanwezig op sportpark De Bongerd. Zij coachten het team van Feyenoord naar de winst van de strafschoppenbokaal, al was met name het plezier dat van de gezichten van alle kinderen en aanwezige toeschouwers afstraalde de grootste winst van de drukbezochte dag.

 

De prijsuitreiking werd aan het eind van de dag verricht door Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal had eerder op de dag nog zijn voorlopige selectie voor de oefeninterland tegen Portugal bekendgemaakt, waarvan Feyenoord met zeven spelers hofleverancier is. Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Ruben Schaken mogen hopen op een plek in de definitieve selectie.

 

De jaarlijkse G-voetbaldag is een initiatief van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), die het toernooi organiseren in samenwerking met de KNVB en de BVV Barendrecht.