Lodewijks en Van Hooijdonk debuteren met gelijkspel bij Beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft een punt overgehouden aan de competitieouverture bij Jong FC Utrecht. Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk, die als trainersduo voor het eerst op de bank zaten, zagen hun ploeg al na 19 minuten op achterstand komen. Na iets langer dan een uur spelen zorgde Mitchell Te Vrede voor de eindstand van 1-1.

Jong Feyenoord startte goed op sportcomplex Zoudenbalch, maar vergat zichzelf te belonen. Tonny Vilhena probeerde het in het eerste kwartier met een lob en Mitchell Te Vrede vond in de beginfase de paal op zijn weg. De eerste treffer viel na 19 minuten dan ook aan de andere kant na een counter van de thuisploeg die daarvoor nog nauwelijks gevaarlijk was geweest. Van Kippersluis kwam na een steekbal vrij voor Lamprou en schoot de bal onder de doelman door. De ploeg van Lodewijks en Van Hooijdonk kwam die tik voor rust niet meer te boven.

Na rust verhuisde Harmeet Singh naar de rechterkant van het middenveld en nam Vilhena zijn plek als aanvallende middenvelder over. Het resulteerde net als vóór de 1-0 in meer overwicht. Vleugelaanvaller Sekou Cissè werd met zijn snelheid evenals in de beginfase opnieuw een aantal keer gevaarlijk in stelling gebracht. De Ivoriaan was een half uur voor tijd dan ook succesvol met een assist op Te Vrede: 1-1. Jong Feyenoord/Excelsior zette daarna door en creëerde nog een aantal kansen om de drie punten veilig te stellen. Een tweede treffer bleef echter uit.

Trainer Patrick Lodewijks keek na afloop met gemengde gevoelens terug op zijn debuut als trainer van de Beloften: “Teleurgesteld, omdat we zeker na de gelijkmaker het gevoel hadden dat we de wedstrijd nog zouden winnen. We waren fysiek en conditioneel sterker en dat verschil werd in de tweede helft alleen maar groter. Ook hadden we de beste kansen op een tweede doelpunt,” vertelde Lodewijks na afloop. “Maar tevreden over de samenwerking met Pierre. Die beviel meteen goed. We zien veel dezelfde dingen en daarop hebben we in de rust een aantal dingen omgezet. Met zijn achtergrond als spits zie je dat hij de aanvallers in zo’n wedstrijd nog wat extra dingen mee kan geven. Zo vullen we elkaar prima aan.”

Volgende week staan er in de Beloftencompetitie geen wedstrijden op het programma in verband met (jeugd)interlands. De beloften hervatten de competitie op 19 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong Roda JC Kerkrade.

Jong FC Utrecht - Jong Feyenoord/Excelsior 1-1
19’ 1-0 Van Kippersluis
63’ 1-1 Te Vrede

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou (K); Van Deelen, Van Beek, Kongolo (C), Woudenberg; Steenvoorden, Vilhena (62’ Da Silva), Singh; Verhoek (64’ Albertus), Te Vrede, Cissé.