Fanshop
Fanshop

Feyenoord treft FC Kuban Krasnodar in play-off ronde Europa League

Feyenoord moet het in de play-off ronde van de Europa League opnemen tegen FC Kuban Krasnodar uit Rusland. Dat is de uitkomst van de loting die vrijdagmiddag werd verricht in het Zwitserse Zurich. De ploeg van trainer Ronald Koeman begint de play-off ronde op donderdag 22 augustus met een uitwedstrijd op Russische bodem. Een week later, op donderdag 29 augustus, volgt de return in De Kuip.
FC Kuban Krasnodar werd in 1928 opgericht als Dynamo Krasnodar. De Russen werken hun thuisduels in het Kuban Stadium, dat een capaciteit kent van ruim 31.000 toeschouwers. De stad Krasnodar ligt hemelsbreed op ruim 2600 kilometer afstand van Rotterdam.

De ploeg van trainer Leonid Kuchuk eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Russische competitie. Dat werd gezien als een grote verassing en had bovendien tot gevolg dat FC Kuban dit seizoen voor de eerste maal in de clubhistorie uitkomt in een Europees toernooi. De meest bekende naam uit de selectie is Djibril Cissé, die eerder uitkwam voor Liverpool en Auxerre.

De Russische competitie is momenteel vier wedstrijden onderweg. FC Kuban staat op de achtste plaats. In de derde voorronde van de Europa League schakelde de ploeg over twee duels het Schotse Motherwell uit.